« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PRAVA SINDIKALISTICA

Kosor: Vlada ne može radnicama Kamenskog isplatiti plaće

Premijerka ni danas nije htjela komentirati Barišićevo uhićenje, a kaže da će posjetiti radnice Kamenskog iako im Vlada ne može puno pomoći

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Marko Miščević/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Mladen Barišić

,

speedway

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor nije ni danas željela komentirati uhićenje bivšeg rizničara HDZ-a i bivšeg ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića, ali je ocijenila da borba protiv korupcije njezinoj stranci ne može štetiti već koristiti.

Na novinarsko pitanje koliki udar na HDZ predstavlja Barišićevo uhićenje, premijerka je odgovorila da će, kada bude htjela govoriti o HDZ-u, organizirati konferenciju za novinare u prostorijama stranke.

"Osobno smatram da je borba protiv korupcije snažni mehanizam HDZ-a", kazala je. "Mislim da nikome tko se iskreno bori protiv korupcije to ne može štetiti već da će i koristiti.''

>> Kosor novinarima: Dajte da popijem kavu

Na pitanje hoće li se Ivo Sanader pojaviti pred saborskih istražnim povjerenstvom za Inu, odgovorila je da svatko sam odlučuje hoće li se pojaviti i svjedočiti ili ne, ali kako ona od povjerenstva očekuje da što prije završi s radom i donese konkretne zaključke.

Kaže i da ne zna zašto je otkaz dobio Damir Mihanović, bivši član Uprave Croatia osiguranja, koji je prvi prijavio sporni sastanak 2007. u Vladi na kojem je državnim tvrtkama sugerirano poslovanje s Fimi medijom. Kosor kaže da ne može komentirati ni jedan konkretan slučaj, ali da u Hrvatskoj postoji odlična regulativa o zaštiti zviždača koji otkrivaju korupciju te stoga sve poziva da se tih zakona pridržavaju.

Vlada ne može radnicama Kamenskog isplatiti plaće

Kosor je danas izjavila i da će se susresti s radnicama Kamenskog, da će im nastojati pomoći ali da vjeruje kako su i one svjesne da im Vlada ne može isplatiti plaće.

"Svakako ću se susresti s njima, ali nikako pod pritiskom. Duboko ih razumijem, jer znam što znači ne imati novac za račune, za kupiti hranu djeci ili za kupiti nešto najnužnije što svatko od nas treba. Osobno ću nastojati da nešto u okviru Vlade učinimo, ali Vlada ne može riješiti slučaj tako da isplati plaće", izjavila je Kosor na zagrebačkom Cvjetnom trgu, gdje je prisustvovala obilježavanju Dana ružičaste vrpce.

"Za razliku od mnogih drugih ja se moram s kolegama u Vladi brinuti o provedbi zakona jednako u odnosu na sve, a posebice prema onima koji duguju državnom proračunu", rekla je Kosor. Kazala je kako je dogovoreno da se radnicama isplati naknada putem centara za socijalnu skrb te da će nastojati u suradnji s ministrom pravosuđa da se požuri sudski proces oko zahtjeva za pokretanje stečajnog postupka u toj tvornici. (hina/metro-portal)

02.10.2010. 15:41:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh