« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
TEŠKA SU I VREMENA

Kosor: U Saboru su pale teške riječi

Premijerka Jadranka Kosor kaže da ju je danas najteže pogodila izjava Zorana Milanovića da "Vlada sramoti Hrvatsku"

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

HDZ

,

SDP

,

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je za Dnevnik HTV-a da je na današnjoj saborskoj sjednici izrečeno puno teških riječi, od kojih su neke nedostojne Sabora, no ipak je pozvala oporbene parlamentarne stranke na dogovor oko temeljnih pitanja važnih za Hrvatsku.

Idemo završiti pregovore i zajednički odraditi komunikacijsku strategiju prema građanima kako bi prošao referendum (o ulasku u EU), rekla je Kosor. Također, drži da je potrebna snažna zajednička potpora državnim institucijama koje se bore protiv korupcije te potpora oporbe i sindikata u projektima za izlazak iz gospodarske krize.

>> Saborska ludnica: Oporba napada, HDZ zbunjen, Sanader pobjegao

Komentirajući saborsku raspravu vezanu za inicijativu SDP-a o izglasavanju nepovjerenja premijerki, rekla je da je u sabornici izrečeno puno teških riječi, dodajući da je osobno najteže doživjela izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića kako "Vlada sramoti Hrvatsku". Ističe kako Vlada ima potporu u svemu što radi, u borbi protiv korupcije i završetku pregovora, a što je pokazao, zaključila je, i nedavni posjet Bruxellesu.

Izbori će biti u ovo vrijeme ili malo kasnije sljedeće godine, rekla je Kosor ponovivši da bi sve što se sada nastoji zaustavilo pregovore i snažnu boru protiv korupcije koja se razmahala, koja ide u svim smjerovima i nesmiljena je.

Premijerka je mišljenja da se danas raspravljalo kao da je na dnevnom redu HDZ a ne Vlada, dodajući s tim u vezi da su odnosi u HDZ-u "jako dobri". "Vodim stranku tako da svatko može reći svoje mišljenje ali ako se oko glavnih ciljeva dogovorimo onda svatko to stajalište mora braniti", rekla je.

Na novinarski upit "kako zadovoljiti apetite" koalicijskih partnera u proračunu za 2011., kazala je da neće biti nikakvih problema oko proračuna. Proračun za 2011. će biti izglasan i nema ni jednoga partnera koji je došao s posebnim zahtjevima, svi su vrlo odgovorni, izjavila je.

Rasprave oko proračuna smo započeli, donijeli smo smjernice i glavne konture se znaju. Ono što je najvažnije je da smo na svojevrstan način zamrznuli rashode proračuna za 2011. i to je prvi puta u RH, rekla je Kosor.

"Odlučili smo se za to da rashodi proračuna ne mogu rasti. U taj proračun ćemo uklopiti i kamate koje dolaze, više od milijardu kuna, ali i nova sredstva za umirovljenike i mnoge druge izdatke. Po prvi puta ćemo donijeti i zakon o fiskalnoj odgovornosti svih korisnika državnog proračuna", rekla je premijerka za Dnevnik HTV-a. (hina/metro-portal)

27.10.2010. 22:16:55
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    27.10.2010. 22:44
    ne pada njoj na pamet da se makne dok nas ne pokpa
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh