« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NEŽELJENA PREPREKA

Kosor: Trebaju na mir i sigurnost ako želimo u EU, ne prosvjedi

"Treba završiti pregovore, realizirati jedan dio investicija da bi gospodarstvo u ovoj godini raslo, te treba beskompromisno nastaviti u borbi protiv korupcije", rekla je premijerka

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

EU

,

Jadranka Kosor

,

prosvjedi

Hrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je danas da Hrvatskoj trebaju mir i stabilnost, završiti pregovore s EU, a svaka nestabilnost znači zapreku na tom putu, prenosi Hina.

"Treba završiti pregovore, realizirati jedan dio investicija da bi gospodarstvo u ovoj godini raslo, na čemu radimo, te treba beskompromisno nastaviti u borbi protiv korupcije", rekla je premijerka Kosor novinarima nakon sastanka s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) na pitanje da prokomentira prosvjede na koje još nije reagirala.

Napominjući kako je sigurna da velik dio građana to razumije, Kosor je kazala kako ovih dana dolaze neke dobre vijesti vezane uz poglavlja koja Hrvatska još mora zatvoriti u pregovorima s EU.

"To će sigurno značiti i dodatnu potporu gospodarstvu", istaknula je. Kosor je podsjetila da njezina Vlada, unatoč zahtjevima oporbe, nije smanjila mirovine i plaće u prošloj godini, ukinuli su posebni porez, izmijenili su Zakon o porezu na dohodak čime je oko 1,5 milijuna ljudi dobilo viša primanja. "Željela bih da se to prepozna. Ukoliko budemo na cesti, nećemo završiti pregovore s EU i ostvariti taj veliki i povijesni cilj u godini u kojoj obilježavamo 20. obljetnicu samostalnosti Hrvatske", rekla je Kosor.

25.02.2011. 15:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh