« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
skandal

Kosor traži smjenu konzula optuženog za silovanje

Premijerka želi da ministar vanjskih poslova smijeni optuženog hrvatskog počasnog konzula u Švicarskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Waldo Bernasconi

,

optužen počasni konzul

Protiv počasnog konzula Walda Bernasconija tužiteljstvo talijanske pokrajine Como pokrenulo je istražni postupak pod optužbom da je kršio načela medicinske profesije.

Premijerka Kosor je zbog težine optužbe zatražila od ministra Jandrokovića smjenu počasnog konzula Bernasconija, javljaju iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

MVPEI je, inače, prije dva dana objavio kako ih je Bernasconi izvijestio da je tužiteljstvo talijanske pokrajine Como pokrenulo istražni postupak protiv njega i njegovih suradnika.

Međutim, naveo je da se "istraga odnosi isključivo na navode o prijevari u pogledu protokola liječenja prehrambenih poremećaja i znanstvene potvrde učinkovitosti tog protokola prema kojem je on postupao kao liječnik".

Ministarstvo je pritom naglasilo da će, ukoliko se optužbe za koje se Bernasconi tereti pokažu istinitim, poduzeti sve daljnje mjere, među kojima je i razrješenje s dužnosti počasnog konzula.

Mediji navode da se Bernasconija, uz nadriliječništvo, tereti i za prijevaru i silovanje pacijentica koje je liječio. (hina/metro-portal)

04.10.2009. 16:51:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh