« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina
ČISTKA

Kosor smijenjena s mjesta predsjednice Kluba zastupnika

„Umjesto bivše predsjednice Kosor sam ja, a potpredsjednici su Jandroković i Šuker", kazao je novi predsjednik stranke Tomislav Karamarko

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

Tomislav Karamarko

Novoizabrani predsjenik HDZ-a Tomislav Karamarko bit će i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru, odlučeno je na jutrošnjoj sjednici te stranke, prenosi Hina. Zamjenici će mu biti Gordan Jandroković i Ivan Šuker.

„Umjesto bivše predsjednice Kosor sam ja, a potpredsjednici su Jandroković i Šuker", kazao je.

Upitan što će biti s potpredsjedničkim mjestima u Hrvatskom saboru iz redova HDZ-a na kojima su još uvijek bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor i Vladimir Šeks, Karamarko je rekao kako o tome za sada nisu razgovarali.

„Kao što sam rekao u startu, odlučivat će Predsjedništvo", kazao je.

Karamarko je odbacio i medijske špekulacije prema kojima mu je premijer Zoran Milanović neformalnim kanalima poslao poruku kako je spreman na konsenzus oko važnih nacionalnih pitanja.

„Nismo komunicirali još, gospodin je bio na putu", rekao je Karamarko dodavši kako nije dobio nikakvim neformalnim kanalima poruku te da nije ni primjereno da komuniciraju neformalnim kanalima.

„Spreman sam prihvatiti razgovor sa svakim i naravno sa čelnikom Vlade kada je u pitanju korist naše države i ne znam na što se misli kada se priča o konsenzusu, tu trebamo jasnu definiciju", poručio je.

Upitana ostaje li potpredsjednica Hrvatskog sabora, bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor koja je jutros nazočila sjednici Kluba zastupnika HDZ-a, izjavila je novinarima kako se o tome nije odlučivalo, a na pitanje kada će se o tome odlučivati Kosor je novinarima uzvratila kako to moraju pitati one koji vode stranku.

25.05.2012. 11:31:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh