« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SAMO HEBRANG

Kosor potvrdila da HDZ neće podržati ni Bandića ni Josipovića

Ivo Josipović je kandidat SDP-a, a Milan Bandić je kandidat "koji je do jučer bio u SDP-u" i nije potajni kandidat HDZ-a, poručila je Kosor

(Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Andrija Hebrang

,

Ivo Josipović

Premijerka Jadranka Kosor i na večerašnjoj je konferenciji za novinare u HDZ-u, na kojoj je izvjestila o brisanju počasnog predsjednika Ive Sanadera iz stranke, ponovila da HDZ ne podržava niti jednog od predsjedničkih kandidata u drugome krugu izbora za predsjednika Republike.

"Mi u drugom krugu nemamo kandidata i to je odluka donesena u konzultaciji vrha stranke, a Sanadera tamo nije bilo", rekla je Kosor.

Time je odgovorila na Sanaderovu ocjenu s jučerašnje konferencije za novinare na kojoj je kazao kako HDZ mora imati svog kandidata u drugome krugu izbora za predsjednika.

Budući da nije nazočio i nije sudjelovao u donošenju te odluke "i nije se zanimao na temelju čega sam rekla da nemamo kandidata onda nije imao pravo to kritizirati", kazala je Kosor.

Naglasila je kako bi stranka porukom da ima svog predsjedničkog kandidata u drugome krugu potvrdila spekulacije koje su kružile u javnosti da je Bandić potajni kandidat HDZ.

"A on za nas to nikad nije bio i neće biti", naglasila je Kosor dodavši da bi HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang, da je imao još samo dva posto više, ušao u drugi krug. A Ivo Josipović, dodala je, kandidat je SDP-a, a Milan Bandić kandidat "koji je do jučer bio u SDP-u".

04.01.2010. 21:42:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh