« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
UHIĆENJE KULTERERA

Kosor o aferi Hypo: Vrijeme je da se gnojni čir rastvori

U rebalansu će se voditi računa o socijalno najugroženijim slojevima stanovništva, rekla je premijerka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srecko Niketic / CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

rebalans proračuna

,

afera Hypo

,

američko tržište

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor komentirala je danas uhićenje Wolfganga Kulterera, bivšeg predsjednika Uprave Hypo banke, koji se tereti i za navodne nezakonitosti u poslovanju te banke u Hrvatskoj, rekavši da da će tome, s obzirom na dugogodišnji niz informacija i poluinformacija o malverzacijama biti posvećena posebna pozornost.

>>Uhićen bivši čelnik Hypo Alpe Adria banke Wolfgang Kulterer

"Za nas je jako važno da se taj, rekla bih ovako slikovito, gnojni čir, konačno rastvori i da vidimo o čemu se tu radi", izjavila je Kosor za Hrvatsku televiziju. "Svakako da će u to, sigurna sam, biti uključeno i Državno odvjetništvo i ostale hrvatske institucije. Vjerujem da ćemo ovaj put relativno brzo doći do odgovora. Što se tiče Vlade, mi te odgovore željno očekujemo", rekla je Kosor.

Premijerka je govorila i o rebalansu proračuna rekavši da dogovor sa sindikatima o neisplati regresa, božićnica i dara za djecu nije uspio, pa će Vlada biti prisiljena uštedjeti novac na mirovinama, naknadama za nezaposlene te naknadama poljoprivrednicima za nedavnu štetu od poplava. Unatoč tome, ustvrdila je da će se u rebalansu voditi računa o socijalno najugroženijim slojevima stanovništva.(hina/metro-portal)

14.08.2010. 14:09:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh