« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
RJEŠAVANJE PROBLEMA

Kosor: Nismo razmatrali povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije

O mogućnosti povlačenja tužbe za genocid očitovali su se predsjednici obaju država - Ivo Josipović i Boris Tadić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Boris Tadić

,

Jadranka Kosor

,

genocid

,

Ivo Josipović

,

tužba Srbija

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da Vlada nije dosad razmatrala povlačenje hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde. "O tome odlučuje vlada, a vlada nije razmatrala povlačenje tužbe. Ni u jednom trenutku to nije bila tema o kojoj se razgovaralo na sjednici vlade", izjavila je Kosor odgovarajući na novinarsko pitanje jesu li sazreli uvjeti za povlačenje hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije.

>> Danas ne bih odustao od tužbe protiv Srbije

>> Josipović i Tadić žele rješavanje tužbi za genocid putem dogovora

O toj mogućnosti očitovali su se prilikom posjeta hrvatskog predsjednika Srbiji i predsjednici dviju država. Boris Tadić se založio za izvansudsku nagodbu, uz nastavak suđenja krivcima za ratne zločine. Ivo Josipović izjavio je pak kako je tužba tu da bi se riješili problemi, no ako ih je moguće riješiti mimo tužbe onda ona, istaknuo je nema puno smisla, no smatra da za sve još treba malo vremena.

>> Moramo težiti pomirenju u regiji

>> Josipović u prvom službenom posjetu Srbiji

Predsjednica Vlade je prilikom današnjeg posjeta Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa komentirala i događanja na današnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine. Izjavila je kratko kako "probleme u gradu treba rješavati SDP", te dodala da je "lijepo da Šprem traži pomoć od vlade". Naime, predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem zatražio je na današnjoj sjednici od vlade da žurno uskladi Zakon o referendumu s novim Ustavom jer je po sadašnjim pravilima nemoguće provesti referendum o opozivu gradonačelnika. (hina/metro-portal)

20.07.2010. 16:00:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh