« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
E, NE MOŽE

Kosor: Ne mislim komentirati izjave bilo kojeg odvjetnika

Anto Nobilo izjavio je kako je Polančec kazao da se o svemu što mediji spominju kao razlog istrage u HEP-u, raspravljalo na užem kabinetu vlade

(Ronald Goršić/Cropix)
Više o

Damir Polančec

,

Jadranka Kosor

,

Anto Nobilo

,

afera HEP

Premijerka Jadranka Kosor nije večeras htjela komentirati izjave Ante Nobila, odvjetnika bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, vezano uz nove sumnje o navodnoj zlouporabi na štetu HEP-a, te njegove izjave da će članove užeg kabineta Vlade zvati kao svjedoke u tom slučaju.

"Izjave bilo kojeg odvjetnika ne mislim komentirati", rekla je Kosor novinarima koji su pratili njezin sastanak s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem u Banskim dvorima.

Naglasila je da će Vlada i dalje stvarati čvrst okvir za neometan rad svih tijela, pogotovu USKOK-a, DORH-a te policije, koji, ističe, imaju punu Vladinu potporu.

Nakon istrage o zlouporabama s dionicama Podravke, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec je pod istragom USKOK-a i zbog sumnje da je s bivšim čelnicima HEP-a i šibenskog TLM-a oštetio HEP za oko 600 milijuna kuna. HEP je navodno oštećen jer je šibenskom TLM-u po nerealno niskim cijenama prodavao struju, koju je po višoj cijeni kupovao na međunarodnom tržištu.

Odvjetnik Nobilo izjavio je kako je Damir Polančec, doznavši za posljednje sumnje u vezi s HEP-om kazao da se o svemu što mediji spominju kao razlog istrage, raspravljalo na užem kabinetu Vlade.

"Zbog toga ću iskoristiti ovlasti koje mi pruža novi Zakon o kaznenom postupku i zatražiti svjedočenje svih koji su bili na tim sastancima", kazao je Nobilo. (hina/metro-portal)

10.05.2010. 22:18:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh