« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SVIM SNAGAMA

Kosor je zadovoljna Bajićevim radom

VIDEO - Premijerka kaže da su mnogi za borbu protiv korupcije, ali samo dok ne dođe "pred njihova vrata i pokuca na njihov prozorčić"

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Drago Sopta/Cropix/Infopunkt)
Više o

Jadranka Kosor

,

Mladen Bajić

Predsjednica vlade Jadranka Kosor danas je nakon aktualnog sata u Saboru u razgovoru s novinarma poduprla rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Naglasila je da je ona predložila novi Bajićev mandat, te izrazila nadu da će se u Hrvatskoj okupiti sve snage za borbu protiv korupcije.

Novinari su je pitali je li zadovoljna Bajićevim radom, s obzirom da je u Sabor stiglo Bajićevo izvješće o radu Državnog odvjetništva u 2009. godini.

Pojasnila sam zašto sam predložila Bajića za novi mandat i gdje vidim Državno odvjetništvo s njim na čelu u kontekstu borbe protiv korupcije koji je dio programa moje Vlade, rekla je Kosor.

Ponovila je da su mnogi za borbu protiv korupcije, ali samo dok ne dođe "pred njihova vrata i pokuca na njihov prozorčić". Dodala je da sve stranke moraju imati jednako načelo nedodirljivosti u ovom procesu.

Premijerka nije izravno odgovorila je li zadovoljna načinom na koji je predsjednik sabora Luka Bebić vodio sjednicu, kazavši kako je Klub HDZ-a zatražio stanku. Dodala je da nisu prihvatljive riječi predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, te kako je izjava SDP-ove zastupnice Mirele Holy da pola vlade treba zatvoriti, igra riječi. (Infopunkt/metro-portal)

22.09.2010. 15:57:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh