« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NIŠTA OD IZBORA

Kosor: Idemo dalje i bez HSLS-a

Premijrka Kosor je kukuriku kolaiciji poručila da Vlada ima sigurnu potporu u parlamentu i nakon odlaska HSLS-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix/Infopunkt.tv)
Više o

Đurđa Adlešič

,

HSLS

,

Jadranka Kosor

,

Darinko Kosor

,

vladajuća koalicija

Vlada ima sigurnu potporu u parlamentu i nakon odlaska HSLS-a iz vladajuće koalicije, rekla je u ponedjeljak hrvatska premijerka Jadranka Kosor koja je, odgovarajući na pitanje hoće li članovi HSLS-a izaći iz vlade i ministarstava, rekla da "ima informacije o nekima koji ostaju".

"Danas je tek ponedjeljak, vidjet ćemo. Ono što vam sigurno mogu reći je da vlada ima sigurnu potporu u parlamentu. To je poruka 'kukuriku koaliciji', vlada će svoj program provesti", rekla je Kosor novinarima nakon sastanka s austrijskim kancelarom Wernerom Faymannom. "Oni su podijelili funkcije, fotelje i nadzorne odbore, na što imaju pravo, ali mi radimo svoj posao s punom i pravom potporom u parlamentu", rekla je Kosor.

>>Darinko Kosor: HSLS napušta koaliciju

S Adlešič na kavi

Kosor je odgovarajući na novinarsko pitanje kazala da je s Adlešič "razgovarala o potezima koje treba povući vlada".

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u subotu je objavio da je predsjedništvo stranke glasovalo o izlasku iz vladine koalicije zbog "nezadovoljstva radom koalicije i optužbi da je HSLS nelojalan partner". Hrvatska premijerka je kazala da "nitko nije HSLS optužio za nelojalnost".

"Činjenica je da Kosor na koalicijskom sastanku nije iznio nijednu primjedbu na rad koalicije", rekla je premijerka, dodajući da "do izlaska iz koalicije Kosor nije zatražio nijedan razgovor".

"To se vidjelo puno puta, prije svega po tome što je vrlo često odluke vlade naknadno komentirao i kritizirao. Moje je mišljenje nakon svega da je time najviše naštetio potpredsjednici vlade Adlešič", rekla je Kosor podsjećajući da je Adlešič glasovala za odluke vlade koje je Kosor kasnije kritizirao.

"Mislim da se radi o činjenici da postoji određeni strah od poteza koje mi moramo povući oko teških odluka, ali, na muci se poznaju junaci", rekla je premijerka Kosor.

12.07.2010. 16:02:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh