« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MA LAKO JE

Kosor: Fondove samo treba znati iskoristiti

POGLEDAJTE VIDEO - Premijerka i ministar Šuker kažu kako se ne mora truditi samo Vlada, već ''svi mi'' kako bi se iz EU fondova izvuklo najviše što se može

(Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

pregovori s EU

,

Jadranka Kosor

,

EU fondovi

,

Ivan Šuker

,

pretpristupni fondovi

,

Paul Vandoren

Na konferenciji za novinare u sklopu Dana mogućnosti kroz EU fondove, ''Hrvatska u Europi, Europa za Hrvatsku'', predsjednica Vlade Jadranka Kosor je govorila o fondovima te načinu kako ih iskoristiti.

S njom je bio potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker i šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren.

Kosor je rekla da se traže ideje i projekti koji će biti potpomognuti financijama iz raznih fondova. Naglasila je da svatko mora dati najviše što može i tako ćemo uspjeti u tri glavna cilje Vlade: izlazak iz krize, završetak pregovora s EU i borba protiv korupcije. 

Napomenula je da su 3,5 milijarde eura koje nam se nude velika šansa koju moramo iskoristiti.

Kosor je na kraju naglasila da je Hrvatska u završnoj fazi pregovora i da sada mora ubrzati i još više se potruditi. Naglasila je da se topnički dnevnici, koje Haaški sud traži od Hrvatske, moraju pronaći, te ako ne postoje, da je potrebno otkriti kako su završili tamo gdje jesu.

Šuker se osvrnuo na pretfondove i naglasio da su dosad u Hrvatskoj provedeni projekti koji su povukli 297 milijuna eura iz fondova EU, što je ukupno 90 posto financija koje smo dobili na korištenje.

U sljedećih nekoliko godina Hrvatska će kroz pristupne fondove EU dobiti još oko 3,3 milijarde eura, a od toga 670 milijuna za gospodarstvo.

(Infopunkt/metro-portal)

15.04.2010. 13:02:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh