« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PREMIJERKA ODLUČNA

Kosor: Borba protiv korupcije se nastavlja bez obzira na imena

Ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić pod istragom je USKOK-a zbog nezakonitog posredovanja

(Damjan Tadic / CROPIX )
Više o

korupcija

,

Jadranka Kosor

,

antikorupcijska strategija

,

mito i korupcija

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas novinarima, na upit hoće li smijeniti ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića koji je pod istragom USKOK-a zbog sumnje u nezakonito posredovanje, kako sva državna tijela moraju raditi svoj posao.

"Kada me oni koji rade svoj posao izvijeste o argumentima onda ću ja donositi odluke kao što sam ih donosila uvijek do sada", rekla je Kosor.

Istraga protiv Barišića se, prema neslužbenim informacijama iz USKOK-a, vodi zbog sumnje da je nezakonito posredovao kako bi tvrtka Fimi-medija, njegove prijateljice Nevenke Jurak, dobila posao marketinga i oglašavanja od INA-e i Croatia osiguranja.

Premijerka Kosor se osvrnula i na borbu protiv kriminala i korupcije, rekavši kako je njeno stajalište uvijek isto, i kada ode ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Bez obzira na ime i prezime i političku pripadnost ta borba mora biti stalna i svakodnevna. Ona se naslanja i na završetak pregovora ali ona mora biti i zbog svih nas jer je to u konačnici borba za ljudska prava, rekla je Kosor.

Ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić pod istragom je USKOK-a zbog nezakonitog posredovanja, doznaje se od njegova branitelja Ante Madunića, koji je potvrdio kako je njegov branjenik primio nalog o otvaranju istrage, ali još nije pozvan na ispitivanje. Madunić zbog tajnosti istrage nije želio govoriti o pojedinostima, nego je kratko napomenuo da je u konkretnom slučaju njegov branjenik jedini osumnjičenik.

USKOK je potvrdio da se "na predmetu radi", no ništa više nije želio otkriti.(hina/metro-portal)

05.05.2010. 13:28:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh