« Knjiga
objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana
KNJIGE

Korana Serdarević - Gušterov rep

Priče govore o raznolikoj stvarnosti života, većinom složenih ženskih likova,koje su izrazito suočene s labirintima vlastitih emocija, strahovima, nepravdama i zamišljanjima

Korana Serdarević
Korana Serdarević (Miroslav Pelikan)
Više o

Korana Serdarević

,

Gušterov rep

Uvijek mi je drago reći poneku dobru,lijepu riječ o knjizi koja me privukla, o piscu o kojem počinjem razmišljati, o djelu koje preporučam i drugima, bez ustezanja ali i o nakladniku koji se hrabro nosi s nedaćama svakodnevice.

Riječ je o sjajnoj prozi, petnaest priča nazvanih Gušterov rep, suvremene hrvatske spisateljice, Korane Serdarević, nagrađivane više puta, u nakladi Frakture.

Priče govore o raznolikoj stvarnosti života, većinom složenih ženskih likova,koje su izrazito suočene s labirintima vlastitih emocija, strahovima, nepravdama, zamišljanjima, s nepromjenljivim kadrovima obiteljska života, o simbolici odbačenog gušterova repa, sjećanjima.

Fine, odmjerene, izrečene rečenice s mnogo empatije, nježne i profinjene, govore o likovima koji žive pored nas i o kojima najčešće ne znamo puno ili ništa, tek se pozdravljajući, o muškarcima i ženama koji nose svoja sjećanja poput neizbježnog uobičajenog životnog opterećenja.

Kroz sve priče ove knjige provlači se sjeta, fini ,jedva vidljivi ali vrlo prisutan natkriljujući zastor tuge,ali isto tako i blagi humor.

Gušterov rep spisateljice Korane Serdarević s užitkom sam pročitao, pomalo razočaran što knjiga nije deblja.

Piše: Miroslav Pelikan
31.01.2021. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh