« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
KERUMOV PRIJEDLOG

Konzum prihvatio zaposliti radnike Peveca

Nadu za zapošljavanje radnika Peveca, iako bez konkretnih detalja, do sada je od svih hrvatskih trgovačkih lanaca prihvatio samo Todorićev Konzum

(Jure Mišković/Cropix)
Više o

Konzum

,

Pevec

,

Željko Kerum

,

bankrot Peveca

Nakon što je splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum prošli tjedan predložio da hrvatski trgovački lanci zaposle oko dvije tisuće radnika Peveca, čija je sudbina nakon propasti te tvrtke neizvjesna, na prijedlog je pozitivno odgovorio jedino Konzum Ivice Todorića.

Kako javlja Business.hr, na upit njihovih novinara do sada nisu odgovorili Lidl, Billa, Studenac, Interšpar, Diona, Plodine ni Kaufland.

Pevec grupa, koja u Hrvatskoj ima ukupno 14 trgovačkih centara, radnicima je dužna plaće rujan i listopad. Zbog toga su već nekoliko dana zatvoreni Pevecovi centri u Zagrebu i Varaždinu, a u većini ostalih centara, osim u Osijeku, Splitu i Zadru, radnici su ušli u štrajk koji je nastavljen i danas, a povjerenik Sindikata radnika trgovine Hrvatske Nikola Šuman je ponovio da će radnici nastaviti štrajk dok se ne ispune njihovi zahtjevi za isplatom zaostalih plaća.

Prema procjenama sindikata, koji su od Vlade zatražili jednokratnu pomoć od 2.500 kuna po radniku, za isplatu plaća radnicima Peveca sa svim doprinosima mjesečno treba 4,5 do 6 milijuna kuna.

07.12.2009. 13:03:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh