« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
VELIKA BRITANIJA

Konzervativci i liberali još pregovaraju o sastavljanju vlade

Laburistička stranka, koja je na izborima ostvarila najgori rezultat od 1983., prisiljena je tek čekati razvoj događaja

Konzervativni David Cameron (D) i liberalni Nick Clegg vrše
Konzervativni David Cameron (D) i liberalni Nick Clegg vrše "konstruktivne" razgovore o formiranju vlade (Getty Images)
Više o

Velika Britanija

,

David Cameron

,

liberali

,

konzervativci

,

Efrat Orbach

Nakon neodlučenih parlamentarnih izbora, britanska konzervativna i liberalno-demokratska stranka nastavile su u nedjelju žurne pregovore o formiranju nove vlade, javile su agencije.

Pregovarački timovi dviju stranaka su naglasili da su dosadašnje rasprave između vođe konzervativaca Davida Camerona i vođe liberalnih demokrata Nicka Clegga bile "konstruktivne", piše agencija dpa.

Nakon izbora održanih u četvrtak, dva su se čelnika prvi put direktno srela kasno u subotu. Prema više izvora, dvije strane planiraju izdati barem "neko priopćenje" o njihovoj mogućoj suradnji prije otvaranja burze u ponedjeljak, kako ne bi dodavali tenzije koje su već prisutne zbog grčke krize.

"Liberalni demokrati moraju igrati konstruktivnu ulogu u ovo vrijeme velike gospodarske neizvjesnosti kako bi zemlja dobila stabilnu vladu koju i zaslužuje", izjavio je Clegg, navodi agencija France Presse. Laburistička stranka, koja je na izborima ostvarila najgori rezultat od 1983., prisiljena je tek čekati razvoj događaja. (hina/metro-portal)

09.05.2010. 16:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh