« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZBOGOM POSLU STOLJEĆA

Konstruktor-IGH-Tehnika neće graditi crnogorsku autocestu

Savjet za izgradnju autoputova crnogorske vlade je na svojoj sjednici predložio raskidanje ugovora s konzorcijem Konstruktor-IGH-Tehnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DeviantArt)
Više o

Crna Gora

,

autocesta

,

Konstruktor inženjering

,

posao stoljeća

Sinoć su dostavljeni dokumenti koji su još jednom dali nadu da će Konstruktor ipak dobiti posao stoljeća u Crnoj Gori, no sada od toga ipak ništa. Iako nije bilo roka za dostavu garancija Vladin Savjet za izgradnju autocesta iz Crne Gore razmatrao je proteklih nekoliko sati aktualnu situaciju u vezi s gradnjom autoceste Bar-Boljare.

hrvatski Konstruktor sinoć je dostavio dokumentaciju, koja se odnosi na dodatne garancije financijskih institucija. Radi se o ugovoru s američkom financijskom institucijom čiju bi valjanost trebali procijeniti članovi Savjeta. Bilo je jasno da su izgledi da se rok za garancije produži minimalni, ali je ostala nada da bi Savjet mogao nekoliko dana odlučivati.

Iz Vlade Crne Gore nedavno je priopćeno kako Konstruktor ima garancije jedne europske komercijalne banke, ali su za finalizaciju bile potrebne i dodatne garancije svjetskih financijskih institucija. No nakon sastanka Jadranke Kosor i Mile Đukanovića, koji su potvrdili kako su obje Vlade spremne dostaviti zajedničku inicijativu međunarodnim financijskim institucijama, ta je financijska institucija demantirala da je konzorciju Konstruktor dala garanciju. 

Za izgradnju autoceste Bar-Boljare hrvatski konzorcij, koji sačinjavaju IGH, Konstruktor i Tehnika za taj je posao ponudio 2,77 milijardi eura, dok za isti posao konkurira i grčko-izraelski konzorcij HAC-Aktor, 3,92 milijarde eura.

02.03.2010. 18:27:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh