« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
UPS!

Kongresni turizam, a i onaj obični, na udaru koronavirusa

Odgovornost liječnika i svih drugih zdravstvenih djelatnika u ovakvoj situaciji nadolazeće epidemije je izuzetno velika, upravo zbog njihovog stalnog kontakta s pacijentima

Sve se odgađa...
Sve se odgađa... (Arhiva)
Više o

odgoda

,

kongresi

Iako je Nacionalni stožer Civilne zaštite preporučio odgodu događaja na zatvorenom koji okupljaju više od 1000 ljudi, otkad je preporuke otkazuju se ili za jesen odgađaju brojni skupovi, kongresi i koncerti.

Među posljednjima su tako odgođeni Dani arhitekata 4.0, koji su trebali krajem tjedna u Šibeniku okupiti više od 500 hrvatskih arhitekata.

Hrvatska komora arhitekata, koja je organizator ovog najvećeg stručnog skupa arhitekata u Hrvatskoj, ističe da je svjesna važnosti suzbijanja nadolazeće zaraze koronavirusom u Hrvatskoj i opasnosti od njezinog širenja odmah donijela odluku o odgađanju Dana arhitekata.

Nakon što je Stožer za civilnu zaštitu Istarske županije uveo najoštrije mjere borbe protiv koronavirusa, te do 14. travnja suspendirao sva javna događanja u Istri, Udruga Sa(n)jam knjige u Istri i Zajednica Talijana Pula / Comunità degli Italiani di Pola, organizatori Festivala dječje knjige Monte Librić / Festival del libro per ragazzi - čije se trinaesto izdanje trebalo održati narednog mjeseca - donijeli su tešku, ali jedinu racionalnu odluku da se ova manifestacija odgodi.

Hrvatska liječnička komora danas je odgodila 2. Kongres Koordinacije komora u zdravstvu (KoKoZ) i 4. Kongres medicinskog prava, koji se trebao održati ovaj vikend u Rovinju.

Kongres, na kojemu su trebali sudjelovati predstavnici osam komora u zdravstvu, odgađa se za jesen zbog opasnosti od koronavirusa.

"Odgovornost liječnika i svih drugih zdravstvenih djelatnika u ovakvoj situaciji nadolazeće epidemije je izuzetno velika, upravo zbog njihovog stalnog kontakta s pacijentima.

Kongres odgađamo najesen, u skladu s preporukama nadležnih institucija, i zato kako bismo na najmanju moguću mjeru smanjili eventualni dodatni rizik po naše pacijente", istaknuo je dr.sc. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, koja je, uz Pravni fakultet u Splitu, organizator 2. Kongresa KoKoZ-a i 4. Kongresa medicinskog prava.

Političar i pjevač Miroslav Škoro izvijestio je u utorak da je zbog sve ozbiljnijih okolnosti vezanih uz koronavirus u Hrvatskoj odlučio odgoditi koncerte koji su se 19. i 23. ožujka trebali održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

"Vi i ja viđamo se u toj dvorani već godinama, tako da je to postala tradicija, ali zdravlje treba biti na prvome mjestu pa vas molim za razumijevanje. O novim datumima koncerata izvijestit ću vas vrlo brzo. Radujem se novom susretu i želim vam svako dobro. Čuvajte se", poručio je Miroslav Škoro sa svojega facebook profila.

Danas je ipak održan Meetex, kojeg organizira Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) i tvrtka Inovativni eventi, a ove je godine ideja bila spojiti domaće hotelijere, putničke agencije, turističke zajednice i njihove kongresne urede te druge ponuditelje usluga u Hrvatskoj s međunarodnim kupcima i organizatorima MICE događanja (poslovni sastanci, kongresi, nagradna i poticajna putovanja).

Svi okupljeni na toj burzi, koja se održava u relativno praznom hotelu Westin, nadaju se što bržem nestanku epidemije koronavirusa ili bar smirivanju situacije te što manjoj šteti za svoje poslovanje ove godine, jer ako se širenje virusa nastavi do ljeta, teško će biti sve nadoknaditi.

11.03.2020. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh