« Život
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
FORA

Koncerte je moguće organizirati... ali...

U zatvorenim prostorima ključno pridržavati se higijenskih pravila poput fizičkog distanciranja i nošenja maski, dodaju znanstvenici

Ovako naravno ne ide, ali...
Ovako naravno ne ide, ali... (Arhiva)
Više o

koncerti

,

koncert

,

korona

Koncerti, sportski događaji i druga ostala velika javna okupljanja mogla bi se odvijati i tijekom pandemije pod uvjetom da se ispune određeni uvjeti, pokazala je njemačka studija. 

Eksperiment koji su proveli znanstvenici sveučilišne bolnice u Halleu uz sudjelovanje stotina fanova na lažiranom rock koncertu, pokazao je da je najvažnije u dvorani ugraditi dobar ventilacijski sustav

To omogućuje dotok svježeg zraka, čime se znatno smanjuje rizik od zaraze, kazao je glavni autor studije Stefan Moritz. Naime, znanstvenici su izračunali da je vjerojatnost zaraze uz loše prozračivanje 70 posto veća. 

Usto je u zatvorenim prostorima ključno pridržavati se higijenskih pravila poput fizičkog distanciranja i nošenja maski, dodaju znanstvenici. 

To nije samo dobra vijest za one koji bi pohodili koncerte već nudi i tračak nade za održavanje sportskih natjecanja i prije nego što šira populacija bude procijepljena protiv koronavirusa. 

No postoji i 'kvaka' - studijom je utvrđeno da se širenje zaraze u dvoranama može suzbiti jedino ako posjetitelji sjede


04.11.2020. 15:01:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh