« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
KONCERT

Koncert East Rodeo Septeta uskoro u &TD-u

Zagrebačka će publika po završetku rezidencije dobiti koncert novonastalog ansambla u Velikoj dvorani Teatra &TD

East Rodeo Septet
East Rodeo Septet (Kultura promjene)
Više o

koncert

,

Kultura promjene

,

&TD

,

East Rodeo Septet

Na drugoj su se ovogodišnjoj rezidenciji Muzičkog salona eksperimentalnom kvartetu East Rodeo pridružila i trojica aktivnih članova El gallo rojo kolektivaFrancesco Bigoni na tenor saksofonu, Beppe Scardino na bariton saksofonu i Piero Bittolo Bon na alt saksofonu i flauti. 

S članovima hrvatsko-talijanskog benda - Nenadom Sinkauzom (električna gitara, glas, efekti),Alfonsom Santimoneom (elektronika, klavijature, klavir), Alenom Sinkauzom (bas gitara, kontrabas, efekti) i Federicom Scettrijem (bubnjevi) - stvorit će novi glazbeni sastav i nove kompozicije koje će po svemu sudeći sadržavati elemente suvremenog jazza, elektroničke glazbe, avant rocka i frekvencijskih droneova, kao i elemente slobodne improvizacije.

Koncert će se održati 24. svibnja u Teatru&TD, s početkom u 21sat. Ulaznice po cijeni od 45 kuna možete nabaviti u Dirty Old Shopu i na blagajni Teatra&TD, od 11 do 13 sati te dva sata prije početka večernjeg programa.

Nastav East Rodeo nastao je 2002. pod okriljem eksperimentalnog glazbenog kazališta TAM teatromusica u Padovi. Nakon debitantskog albuma „Kolo" objavljuju „Dear Violence" i „Morning Cluster" na kojem gostuju glazbenici koji su obilježili svjetsku nezavisnu glazbenu scenu: Marc Ribot, Greg Cohen i Warren Ellis. Do sada su održali petstotinjak koncerata na pozornicama europskih underground klubova, renomiranih jazz i rock festivala, kao i festivala eksperimentalne glazbe.

Tijekom dvotjedne rezidencije ovi iznimni glazbenici imaju priliku raditi na novim glazbenim materijalima, a zagrebačka će publika po završetku rezidencije dobiti koncert novonastalog ansambla u Velikoj dvorani Teatra &TD. Koncert je realiziran u koprodukciji sa Žedno Uho Festivalom i udrugom Kulturban.

23.05.2013. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh