« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NAKNADNA PAMET

Konačno se sjetio - Obama izrazio razumijevanje za prosvjede

"Predsjednik je izrazio razumijevanje za nezadovoljstvo koje prosvjedi pokazuju i predstavljaju", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

prosvjedi protiv Wall Streeta

,

Occupy Wall Street

Glasnogovornik američke Bijele kuće rekao je danas kako Barack Obama ima razumijevanja za bijes prosvjednika na Wall Streetu, prenosi Hina.

"Predsjednik je izrazio razumijevanje za nezadovoljstvo koje prosvjedi pokazuju i predstavljaju", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney novinarima u zrakoplovu kojim je američki predsjednik putovao iz Washingtona u Asheville u Sjevernoj Karolini, gdje je krenuo na trodnevnu autobusnu turneju susreta s prosječnim Amerikancima.

Carney je kazao kako "postoji veza između frustracija srednje klase zbog stanja gospodarstva ... i nezadovoljstva koje mnogi Amerikanci osjećaju zbog predodžbe da je Wall Street u prošlosti postupao po pravilima različitim od ostatka Amerike, a onda mu je savezna vlada pomogla kako bi spriječila kolaps financijske industrije".

U govoru u Ashevilleu predsjednik Obama je republikance nazvao "stankom - Ne", nakon što su njihovi senatori prošlog tjedna blokirali razmatranje njegovog plan zapošljavanja.

Također je optužio svoje protivnike da brane bankare s Wall Streeta, mete pokreta Okupirajmo Wall Street.

Obama je ocijenio da njegovi protivnici nemaju plan za pokretanje zapošljavanja, osim povratka na "dobra stara vremena prije financijske krize, kada je Wall Street ispisivao vlastita pravila" funkcioniranja.

17.10.2011. 22:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh