« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
MILANOVIĆ:

Kompromis oko ustavnih promjena nije savršen, ali je uveo red u izbore

Iako je pozitivno ocijenio kompromis s HDZ-om, predsjednik SDP-a naglašava da postoji još stvari oko kojih ima dosta prostora za razgovor

(Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

HDZ

,

izbori

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

ustavne promjene

,

glasovanje

,

glasanje

,

hcl

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović uoči današnje konvencije Foruma mladih SDP-a prokomentirao je novinarima neke reakcije iz BiH, po kojima je sporazum o ustavnim promjenama diskriminirajući prema tamošnjim Hrvatima, rekavši da se hrvatski Ustav mijenja u Hrvatskoj bez želje da se bilo kome naudi.

"Ustav se mijenja s ciljem da se u izbore uvede red ma gdje se oni održavali", rekao je Milanović, dodavši da su to i postigli.

"To je jedno kompromisno rješenje, koje nije savršeno, ali koje će nas zadovoljiti slijedećih desetak godina. Žao mi je ako se itko time osjeća pogođenim" rekao je Milanović te Hrvatima i hrvatskim državljanima u BiH poručio da će u SDP - u imati partnera, a ne samo povremenog i privremenog zaštitnika kao što je to, po njegovim tvrdnjama, do sada često bilo.

"Oko jedne delikatne stvari smo se dogovorili, a oko nekih drugih stvari mislim da još ima prostora za razgovor", rekao je Milanović komentirajući Sporazum o ustavnim promjenama.

Osvrnuvši se na izlazak sindikata iz GSV-a, Milanović je rekao kako je Vlada zadnjih godinu dana davala obećanja za koje je znala da ih neće moći ispuniti, pa sada ima reakciju sindikata koja je očekivana. (hina/metro-portal)

22.05.2010. 13:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh