« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Kolone, nesreće i gužve na cestama

Od ranog jutra traju strašne gužve na svim pravcima u Hrvatskoj, a promet dodatno otežavaju brojne nesreće

Splitska trajektna luka je puna
Splitska trajektna luka je puna (Screenshot HAK)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

kolone

,

stanje u prometu

,

gužve

Stanje na cestama u ovom udarnom vikendu je očekivano - kolone na svim naplatnim kućicama, gužve u trajektnim lukama, a promet dodatno usporavaju prometne nesreće poput one u tunelu Sveti Marko.

Na autocesti A1 promet teče usporeno u dužim kolonama vozila u smjeru mora:

- između čvorova Karlovac i Bosiljevo 1 kroz tunel Sveti Marko (uklonjena su vozila iz prometne nesreće u tunelu) i
- kroz tunel Malu Kapelu.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Lužani na 179. +650 km u smjeru istoka vozi se usporeno, zbog prometne nesreće.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, kao i duž Jadranske magistrale (D8), Istarskog ipsilona i na prilaznim cestama turističkim mjestima. U smjeru unutrašnjosti promet je srednje gust do povremeno pojačan. Vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje. Povremeno dolazi i do zastoja pa vozače i suputnike u kolonama molimo da ne izlaze iz vozila.

Kolone vozila na autocestama:
- A1: kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora kolona iz smjera Jankomira duga je oko 7 km, iz smjera Kosnice (Buzina) oko 15 km; kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km;
- A2 Zagreb-Macelj: između naplatnih postaja Zaprešić i čvora Jankomir u smjeru Zagreba duga je oko 4 km;
- A4 Zagreb-Goričan: kod naplatnih postaja Sveta Helena kao i u zoni radova (83. +100 do 86. +200 km), u smjeru Zagreba, kolona je duga oko 1 km;
- A7 GP Rupa-čvor Diračje: kod naplatnih postaja Rupa u smjeru mora kolona je duga oko 1,5 km. Vozila se povremeno preusmjeravaju od graničnih prijelaza Rupa i Pasjak državnom cestom D8 do čvora Jurdani gdje se mogu spojiti na autocestu A7.

02.08.2014. 10:58:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh