« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
KRAJ LJETA

Kolona na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija

Promet je pojačan na autocesti A1 u oba smjera, a na većini ostalih prometnica je srednje gust

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/Cropix)
Više o

promet

,

Plovanija

,

prometne gužve

,

istarski ipsilon

,

HAK

,

granični prijelazi

,

kolone

,

Večer

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlazu s Istarskog ipsilona kolona vozila duga je oko sedam kilometara, izvijestio je HAK.

Promet je na većini ostalih cesta srednje gust, a pojačan na autocesti A1 u oba smjera, no nema gužvi i zastoja. Posvuda se vozi uz povoljne vremenske prilike. Na dionicama gdje traju radovi HAK upozorava vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova na državnoj cesti  26 između mjesta Dereze i Cerine (Bjelovarsko-bilogorska županija) vozi se otežano. Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D1, od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom (Puškarićeva ulica). Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

Zbog radova na raskrižju Savske i Ulice grada Vukovara u Zagrebu u smjeru istoka vozi se po privremeno uspostavljenoj regulaciji prometa.

Za sav promet je zbog radova zatvorena državna cesta D22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec.

Za teretna vozila zatvorene su: D34, Daruvar-Maslenjača, zbog klizišta, ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta).

Do 29. kolovoza u Varaždinu se održava Špancirfest i u centru grada je smanjen broj parkirališnih mjesta. Grad Varaždin moli posjetitelje da besplatno parkiraju na posebno označenim parkiralištima velikih trgovačkih centara, gradske sportske dvorane na Dravi, te kod groblja. S tih parkirališta organiziran je besplatni prijevoz autobusima koji polaze svakih deset minuta i voze do 1 sat poslije ponoći.

Ulaz teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Macelj. Izlaz osobnih vozila pojačan je na GP-ima: Macelj i Kaštel, a ulaz na Pasjaku. Na ostalim graničnim prijelazima promet je rijedak.

Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Više vozila nego prošle godine

Na hrvatskim je autocestama prošli vikend, od 20. do 22. kolovoza, bilo više vozila nego u istom vikendu prošle godine, pokazuju podaci četiri tvrtke koncesionara autocesta u Hrvatskoj. Hrvatske autoceste izvijestile su da je na svim autocestama u njihovoj nadležnosti tijekom vikenda zabilježen promet 514.159 vozila, što je za 4,3 posto više nego u usporednom prošlogodišnjem vikendu.

Prihod od cestarina na autocestama u nadležnosti HAC-a iznosio je 22,6 milijuna kuna bez PDV-a, što je za 6,6 posto više nego u istom vikendu prošle godine.

Na autocesti Rijeka-Zagreb proteklog vikenda bilo je 200.519 vozila ili 5,8 posto više nego u istom lanjskom vikendu, pokazuju podaci istoimene tvrtke koncesionara iz koje ne daju podatke o prihodima od naplaćene cestarine.

Na naplatnoj postaji Krk taj je koncesionar u tri dana vikenda zabilježio 34.052 vozila ili 8,5 posto više nego lani.

Podaci za naplatnu postaju Rupa dostupni su samo za petak i subotu i pokazuju da je u prva dva dana vikenda bilo 48.028 vozila, što je za 5,3 posto više nego u prva dva dana usporednog lanjskog vikenda.

Autocestom Zagreb-Macelj, po podacima operativne tvrtke Egis Road Operation Hrvatska, tijekom prošlog vikenda prošlo je 99.642 vozila ili 7,4 posto više. Pritom je naplaćeno 3,5 milijuna kuna od cestarine, što je porast za 11,8 posto u odnosu na isti vikend kolovoza prošle godine. (hina/metro-portal)

23.08.2010. 14:14:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh