« Život
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
MDA ...

Koliko treba raditi do prvog milijuna dolara

Slovenska bi familija trebala rintati 60 godina za milijun dolara u banci, Hrvati 80, Crnogorci 130, Bosanci 149, dok Srbijancima treba 158 godina rada

Neki čak i mogu do prvog milijunčića
Neki čak i mogu do prvog milijunčića (Arhiva)
Više o

SAD

,

Hrvatska

,

milijunaši

,

zarada

,

prosječna obitelj

Tko želi biti milijunaš? Svatko, naravno, no nekima je to moguće, a nekima nije ma koliko se trudili. Economist je izračunao koliko je vremena potrebno prosječnoj obitelji da zaradi svoj prvi milijunčić dolara, pa je tako Amerikancima potrebno 20 godina, što i nije neka nemoguća misija.

Kanađani, Japanci i Danci trebaju za istu svotu rintati tridesetak godina, Francuzima, Nijemcima i Britancima treba četrdeset godina, dok Talijani, Španjolci i Izraelci trebaju raditi skoro pedeset godina da bi postali milijunaši. 

I to bi otprilike bilo to što se tiče prosjeka, jer ostali baš i ne bi mogli doći do te svotice. Naime, kako za balkanske zemlje nije bilo izračuna, Al Jazeera je krenula u računanje, i to izbacivši troškove hrane i režija iz priče.

No, čak i tako nemamo šanse doći do tolike love u normalnom radnom vijeku. Slovenska bi familija trebala rintati 60 godina za milijun dolara u banci, Hrvati 80, Crnogorci 130, Bosanci 149, dok Srbijancima treba 158 godina rada. Najgore su prošli Makedonci koji bi trebali raditi 189 godina da uštede milijunčić.

Naravno, ovo je samo na papiru, jer očito nisu uzeli u obzir balkansku snalažljivost ...


18.02.2013. 11:08:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh