« Seks
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
HE HE

Koliko traje vaš seks?

Duljina trajanja seksa nije nevažna stvar, naravno, no istraživanja su pokazala da je puno, puno važnija učestalost koja održava bliskost partnera

Što češće to bolje :)
Što češće to bolje :) (Arhiva)
Više o

seks

,

učestalost seksa

,

kvalitetna veza

Seks je predmet najčešćih lovačkih priča među muškaracima, a jedna od najspominjanijih je ona o "cijeloj noći" ili "vikendu kad nisu izašli iz kreveta". 

Zanimljivo, nema niti jednog istraživanja u kojem su dobiveni takvi odgovori - uobičajene brojke bitno su skromnije, štoviše, mizerne u usporedbi s lovačkim pričama.

Tako je predigra vrlo kratka za većinu ljudi - trećina parova potroši 5 do 9 minuta na predigru, nakon čega slijedi seks koji traje između 10 i 14 minuta.

Kraću predigru od pet minuta prakticira 23 posto parova, a za osam posto njih toliko traje i sam čin seksa. Zanimljivo, jednako mali postotak parova ima predigru dužu od 20 minuta.

Tek malo više od petine, njih 22 posto izjavljuje da im seksualni odnos traje dulje od 20 minuta, što u prosjeku daje stvarno smiješne brojke utroška vremena na predigru i seks.

Ipak, dobra vijest za kraj - velika većina istraživanja slaže se s tvrdnjom da je za dobru i kvalitetnu vezu puno važnija učestalost seksa od duljine samog čina. Naime, parovi u dugotrajnim vezama i brakovima višestruko su sretniji kad se seksaju "samo" jednom tjedno.

Zašto? Odgovor je jednostavan - parovi na taj način održavaju fizičku i psihičku bliskost koja ima velik utjecaj na kvalitetu veze.

09.02.2016. 21:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh