« Život
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
ZANIMLJIVO :)

Koliko su česte ljubavne afere na poslu?

Brakom je ljubav s posla okrunilo tek 16 posto ispitanika, 54 posto ih je prekinulo vezu, dok je 30 posto još u vezi s osobom s posla

Flertanje na poslu nije rijetkost
Flertanje na poslu nije rijetkost (Shutterstock)
Više o

posao

,

ljubavna afera

Ljubav ne bira vrijeme ni mjesto, pa se često događa i na poslu gdje se većina kolegica i kolega upušta u veze koje nisu samo poslovne ili prijateljske, pokazuju rezultati istraživanja koje je na 600 ispitanika proveo portal MojPosao.

Većina od 82 posto ispitanika priznala je upletenost u ljubavnu vezu na poslu, koja je prosječno trajala godinu dana i devet mjeseci.

Ispitanici svih dobnih skupina u podjednakoj su se mjeri upuštali u ljubavne veze na radnom mjestu, pri čemu su se oni sa srednjom stručnom spremom u nešto većoj mjeri upuštali u veze nego ispitanici s višom i visokom stručnom spremom.

Od ispitanika koji su priznali da su na radnom mjestu imali nešto više od prijateljskog ili poslovnog odnosa, njih 46 posto priznaje da se radilo o ozbiljnoj ljubavnoj vezi.

Žene za ozbiljne veze, muškarci za seks

Malo više od petine ispitanika (24 posto) imalo je isključivo seksualni odnos s osobom s posla, dok ih je 16 posto samo bezazleno koketiralo. Uzajamni platonski odnosno doživjelo je 14 posto ispitanika.

Žene se na poslu češće upuštaju u ozbiljnu vezu (52 posto žena i 37 posto muškaraca), dok se muškarci češće upuštaju u isključivo seksualne odnose (28 posto muškaraca i 22 posto žena).

Ispitanici s visokom stručnom spremom u većoj mjeri od ostalih ispitanika imaju ozbiljnu ljubavnu vezu (52 posto), dok ispitanici s višom stručnom spremom češće nego drugi imaju odnos baziran isključivo na seksu (31 posto).

Većina ispitanika je neki oblik ljubavnog odnosa s osobom s posla imala upravo s kolegom (81 posto). Njih 21 posto imalo je vezu s nadređenom osobom, dok je svega 9 posto ispitanika bilo u vezi s podređenom osobom.

Kada je u pitanju skrivanje ljubavne veze na poslu, 33 posto ispitanika uspješno je sakrilo svoju vezu od ostalih kolega, nije je uspjelo sakriti 42 posto, a 19 posto ih nije ni pokušalo sakriti. Svega 6 posto ispitanika navodi da su rekli kolegama za svoju ljubavnu vezu, ali su je skrivali od nadređenog.

13.06.2016. 15:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh