« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
SVE IH PLAĆAMO

Koliko saborski zastupnici troše na putovanja?

Začudo, Barba Luka je s potrošenih 48.561 kunu u prva tri mjeseca ove godine tek na osmom mjestu, a prednjači SDP-ov Neven Mimica sa 108 tisuća kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Luka Bebić

,

saborski zastupnici

,

Hrvatski sabor

,

Neven Mimica

,

Marija Pejčinović Burić

,

bolnica za dječje bolesti

,

zarazna bolnica

Saborski su zastupnici u prva tri mjeseca ove godine na službena putovanja potrošili 659 tisuća kuna, a u putnim troškovima prednjači SDP-ov potpredsjednik Sabora Neven Mimica sa 108 tisuća kuna.

U tablici koju je novinarima na njihov zahtjev predočio saborski Ured za informiranje stoji da je predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić na službena putovanja ove godine potrošio 48.561 kunu, a ostali potpredsjednici ove godine još nisu putovali u inozemstvo.

Na službena putovanja zastupnika Hrvatski sabor lani je potrošio 1,96 milijuna kuna, a 2008. godine 1,79 milijuna kuna, što znači da je ovaj saziv za putovanja u inozemstvo potrošio 4,4 milijuna kuna.

Iako se o njegovim putovanjima najviše piše, Bebić je tek na osmome mjestu saborskih putnika. U putovanjima od samog početka saziva prednjači Mimica, za čija je putovanja od početka 2008. izdvojeno 395.215 kuna.

Po troškovima ga slijedi HDZ-ova zastupnica Marija Pejčinović-Burić, koja je na putovanja potrošila 321.825 kuna.

Saborski potpredsjednici koji se ne ističu po troškovima - Željka Antunović (SDP) potrošila je 68 tisuća kuna, Josip Friščić (HSS) 16 tisuća, Vladimir Šeks (HDZ) 873 kune, a Ivan Jarnjak (HDZ) nije službeno putovao u inozemstvo. (hina/metro-portal)

28.04.2010. 15:37:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh