« Život
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
OPREZNO :)

Koliko poslodavci provjeravaju društvene mreže?

Pripazite malo... :)
Pripazite malo... :) (Arhiva)
Više o

Facebook

,

poslodavci

,

društvene mreže

Facebook i ostale društvene mreže unijele su nove stvari u svakodnevnicu, olakšale komunikaciju i održavanje kontakata s prijateljima, no istovremeno su postale pravi rudnik podataka o nama koji nam se ponekad mogu lako obiti o glavu.

Naime, društvene mreže omogućile su mnogima koji traže posao i lakše povezivanje s potencijalnim poslodavcima, no i dale alat u ruke poslodavaca da malo „pronjuškaju" o kakvom se potencijalnom kadru radi.

Novo istraživanje pokazalo je kako svaki peti poslodavac kandidate za posao provjerava na društvenim mrežama, a njih 50 posto to radi i nakon što zaposli nekog od njih.

Istraživanje je pokazalo i kako poslodavci na društvenim mrežama otkrivaju više negativnih nego pozitivnih informacija o kandidatima.

Čak 71 posto poslodavaca ne bi uzelo u obzir kandidata s neprimjerenim slikama, njih 69 posto bi odbilo kandidata kod kojeg bi vidjeli negativne komentare o poslu i 60 posto kandidata koji na svom profilu ima slike tulumarenja i alkohola, dok bi samo njih 30 posto eliminiralo bi određenog kandidata zbog neprimjerenih komentara o društvenim i političkim problemima.

Stoga - zaključajte profil i pazite što i gdje komentirate... Veliki Brat vas gleda :).

29.03.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh