« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
AJOJ

Koliko nam treba da izgubimo blagdanski višak kilograma

Rijetko tko uspijeva proći kroz blagdane neokrznute linije, jer puni stolovi jednostavno privlače poput magneta, pa evo koliko vam treba da izgubite stečeni višak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

višak kilograma

,

blagdanska dijeta

Blagdanski višak kilograma gotovo pa je uobičajena pojava, no ako mislite da ćete ga se riješiti brzo, gadno se varate ... naime, istraživanje provedeno na Sveučilištu Cornell pokazalo je da ćemo tek na ljeto ostati bez viška natučenog ovih dana.

Ako osjećate da vas odjeća steže i da ste pretjerali sa svim onim finim slasticama i bogatom blagdanskom trpezom - vjerojatno ste u pravu. 

Znanstvenici su izračunali da ćemo posljedice blagdanskog prejedanja trpjeti sve do početka srpnja, a prosječno smo najteži upravo ovih dana, preciznije - 3. siječnja.

Znanstvenici sa sveučilišta Cornell proučavali su preko 3.000 ispitanika iz različitih krajeva svijeta te su pratili njihovo debljanje tijekom blagdana i eventualne napore koje ulažu da se riješe viška kilograma.

Prema rezultatima istraživanja koje je obavio stručni časopis New England Journal Of Medicine, pokazalo se da obično do kraja siječnja izgubimo oko polovice kilograma koje smo natukli tijekom blagdana i to ako se važemo tri do četiri puta tjedno.

'Osobe koje se važu barem četiri puta tjedno izgube polovicu kilograma koje su nakupili tijekom blagdane već do kraja siječnja. Drugim riječima, ako ne bježite od loših vijesti nećete se dugo mučiti s viškom kilograma', rekao je voditelj istraživanja Brian Wansink.

Ipak, onu drugu polovicu možemo istopiti tek za pet do šest mjeseci, tako da vam je vjerojatno jasno da vas čeka proljeće puno znoja ...

01.01.2017. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh