« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
UPS!

Koliko kilograma zaradimo za vrijeme blagdana

Najkritičnije razdoblje godine za nabijanje viška kilograma upravo traje, a radi se o deset dana nakon Božića koji najviše utječu na masu

Što nam sve rade božićni kolači
Što nam sve rade božićni kolači (Shutterstock)
Više o

višak kilograma

,

Božić

,

blagdansko prejedanje

Blagdani su doba godine kad nam ne gine koji kilogram viška, što je i logično kad se vrijeme provodi uz obiteljska okupljanja uz bogat stol kojim dominira masna i slatka hrana. 

No, koliko zapravo viška skupimo? Nije malo, kao što je pokazalo recentno istraživanje na preko 3 tisuće ispitanika u tri zemlje koje je pokazalo da se u 10 dana nakon Božića tjelesna težina pojedinca u prosjeku poveća za 0,6 posto.

Ipak, nije problem samo u tome - analiza rezultata kroz godinu dala je porazan podatak da prosječno do sljedećeg ljeta izgubimo tek pola težine dobivene tijekom božićnih blagdana.

Krivac su, naravno, obilni božićni ručkovi i večere jer na taj dan obično pojedemo i do 6 tisuća kalorija, tri puta više od preporučene dnevne doze.

Uz to, ove se kalorije prilično teško tope, jer biste trebali trčati 104 minute umjerenim tempom za sagorijevanje kalorija pojedenih tijekom prosječne božićne večere, dok vas samo jedna čaša kuhanog vina tjera na 44 minute užurbanog hoda kako biste se riješili kalorija.

Stoga, kad sljedeći put počnete puniti tanjur ... razmislite malo.

28.12.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh