« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine
ZANIMLJIVO :)

Koliko kalorija trošite kad ne radite ništa?

Vjerojatno ste čuli da je potrebno potrošiti više kalorija nego ste ih u organizam unijeli ako želite izgubiti višak kilograma? Evo kako to izgleda u praksi

I ovako se troše kalorije...
I ovako se troše kalorije... (Arhiva)
Više o

kalorije

,

ležanje

Znate li koliko ćete dnevno potrošiti kalorija kada ne radite apsolutno ništa? Razlikuje se to od osobe do osobe, a možete ugrubo procijeniti koliko vam kalorija treba ovisno o dobi, težini i spolu.

"Na primjer, muškarac od 50 godina koji je visok 178 cm i težak 74 kilograma može potrošiti oko 1650 kalorija u danu. Žena u istim godinama koja je visoka 167 cm i ima 61 kilogram može potrošiti do 1400 kalorija u danu. Mlađe osobe troše nešto više kalorija", objašnjava nutricionistica.

Vježbanjem se troši više kalorija

Ako dodamo računici i tjelesnu aktivnost, sigurno se troši više kalorija. Različiti tipovi aktivnosti troše različit broj kalorija. Ako vaša vaga pokazuje 72 kilograma i sat vremena ste proveli u teretani, mogli biste potrošiti otprilike ovoliko kalorija:

- vožnja bicikla: 292 kalorije

- golf: 314 kalorije

- hodanje: 314 kalorije

- eliptična mašina: 365 kalorija

- planinarenje: 435 kalorija

- trčanje: 606 kalorija

Najbolji način za potrošnju više kalorija je dodatna tjelovježba. Zasad je potvrđeno kako se metabolizam usporava kako osoba stari, ali postoje načini da ga malo ubrzate ako radite na jačanju mišića jer upravo oni trebaju nešto više energije od masnoća. Veća mišićna masa znači i veću potrošnju kalorija

30.03.2022. 14:24:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh