« Život
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
PREPOZNATI KAPACITETE

Koliko imate potencijala da ostvarite svoje snove?

Ako ste jedna od onih osoba koje žive s glavom u oblacima i čekaju da im se život dogodi, trebali biste razmotriti neke stvari

Vaša sreća je uglavnom u vašim rukama
Vaša sreća je uglavnom u vašim rukama (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

posao

,

život

,

snovi

Do svoje 35. godine života, mnogi slavni umjetnici nisu samo radili na svojim remek-djelima, već su ih i završili. Christopher Marlowe je inspirirao Shakespearea, te umro, kada mu je bilo 29. F. Scott Fitzgerald je napisao "Velikog Gatsbyja" do 29., a Orson Welles je u svojoj 25. napisao, režirao te glumio u "Građaninu Caneu", koji se inače smatra najboljim filmom ikad napravljenim.

No, popularna kultura nas želi uvjeriti kako možemo vječno ostati mladi (uglavnom kroz konzumentski pristup), no 30-te nisu nove 20-te. Ako još uvijek niste sigurni što želite od svojeg života, trebate početi već danas. Ništa neće biti u redu, osim ako ne dignete dupe iz fotelje i počnete raditi nešto - sada.

Nećete slučajno naći posao iz snova

Vaš trenutni posao jest vaša karijera i identitet. Jeste li zadovoljni? Kada bi ste vašu radnu poziciju odštampali na posjetnicu, koliko bi vam hrabrosti trebalo da je dijelite bezbrižno okolo? Karijera zahtjeva rad. Snovi još i više. Potrebno je oko 10,000 sati vježbe kako bi ste se usavršili u nečemu, a "genij" obuhvaća jednako talent koliko i rad. Isto se odnosi i na vašu budućnost - ne možete očekivati uspjeh ako samo maštate o njemu. Nikada nećete ostvariti ono što želite ako vaše ciljeve budete smatrali usputnim hobijem.

Vaš idealan partner neće vam pokucati na vrata

Romantične komedije i sapunice nam daju upravo ovakav scenarij, i mnogima on doista jest neka vrsta olakšanja. No, treba imati na umu da se radi o fikciji. Takve situacije se uglavnom ne događaju. Mnogi parovi ulaze u brak, ali čest razlog tomu jest i trudnoća, pa se tek kasnije uspostavi da nisu jedno za drugo. Ako svoj ljubavni život prepuštate slučajnosti, nadajući se kako će sudbina sve urediti, živite u iluziji. Stoga možete uložiti određeni napor kako bi ste upoznali osobu koja će vas ispunjavati, ili možete ići od jedne do druge avanture ili loše veze, sve dok odjednom ne ostanete jedina solo osoba koju poznajete. Dajte šansu novim ljudima u svojem životu. Budite iskreni, opušteni i sigurni u sebe, te krenite odavde.

Zdravlje ne dolazi s garancijom

Vaše tijelo i mozak se uglavnom prestanu razvijati negdje oko 20-te. Svake godine nakon toga, postaje teže napraviti pozitivne promjene. Poradite na stvarima koje možete popraviti, prije nego se suočite s neizbježnim (ispadanjem kose ili usporenim metabolizmom). Vaše tijelo pamti vašu neodgovornost, i zbog toga će vas kazniti.

30.11.2010. 06:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh