« Žene
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
BLA BLA

Koliko dugo žene prate razgovor

Svaka treća žena priznala je da se nakon otprilike 15 sekundi isključi iz razgovora koji je ne zanima i samo klima glavom

Ako je razgovor dosadan ...
Ako je razgovor dosadan ... (Shutterstock)
Više o

žene

,

razgovor

,

koncentracija

,

fokus

Sigurno vam se nebrojeno puta dogodilo da razgovarate s nekim i odlutate u mislima nakon nekog vremena, ili primjetite kako je osoba kojoj nešto tumačite sa žarom jednostavno odsutna. 

Naravno, kad tako nešto primjetite kod sugovornika, niste sretni i osjećate se povrijeđeno, no kad vi to sami napravite, opravdavate se dosadom, nezanimljivom temom ili neinteligencijom sugovornika.

Britanska tvrtka Hidden Hearing napravila je studiju u kojoj su željeli odrediti vremenski period u kojem žene i muškarci počinju zapostavljati razgovor i iz kojih se razloga to događa. Rezultati su, zapravo, porazni, jer trećina žena se potpuno isključi iz razgovora nakon samo petnaest sekundi ako se sugovornici žale ili govore o problemima s kućanskim poslovima.

Što se tiče muškaraca i njihovih sposobnosti koncentracije na razgovor s partnericom o osjećajima ili najnovijim tračevima, još su manje. Naime, muškarci odlutaju u mislima na nešto sasvim drugo već nakon deset sekundi.

02.09.2012. 10:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh