« Život
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
ZANIMLJIVO

Koliko dugo psa možete ostaviti samog kod kuće?

Psi trebaju konstantno našu pažnju i ljubav, hranu, vodu i šetnje. Ali koliko god mi željeli ispunjavati mu te potrebe, realnost je drugačija

Koliko pas može biti sam u kući?
Koliko pas može biti sam u kući? (Arhiva)
Više o

psi

,

pas

,

ostavljanje kod kuće

Psa bi trebalo navikavati na odvajanje od vlasnika još dok je štene. U tu svrhu koristite kutije ili pregrade za bebe

Iako je apsolutno  nepreporučljivo, mačku možete ostaviti samu kod kuće i dulje vrijeme - ona će se snaći, možda vam čak i promijeniti bravu pa to više neće ni biti vaša kuća, no pas je druga priča. On će stajati na vratima i gledati u tu bravu, čekajući da se njegov vlasnik pojavi. Pritom će zatomiti sve svoje prirodne potrebe, od obavljanja nužde do utaživanja gladi.  

Psi trebaju konstantno našu pažnju i ljubav, hranu, vodu i šetnje. 

Ali koliko god mi željeli ispunjavati mu te potrebe, realnost je drugačija. Posao se mora odraditi, u školu se mora otići i htjeli mi to ili ne, pas će biti sam u stanu satima.

Ravnateljica škole za dresiranje pasa i dreserica pasa Tamsin Durston kaže da pas ne smije biti sam u stanu ili kući više od četiri sata. No i tu ima iznimki. Nisu svi psi karakterno isti. Nekima više odgovara samoća, nekima manje. Baš kao i ljudima. Dodaje i kako je važno psa početi trenirati da bude sam još dok je štenac.

"Dobro je da psa naviknete da neko vrijeme provodi sam od trenutka kada ga donesete kući, još dok je štene. Možete koristiti veću kutiju ili ogradice za bebe ili ga jednostavno zatvoriti u drugu prostoriju na neko vrijeme.

Važno je da pas kad je odvojen od ljudi ima igračke za žvakanje. Postepeno produžujte vrijeme koje će štene biti odvojneno od vas", kaže drserica. 

Naglašava i kako nije dovoljno samo ustati ranije i izvesti ga u kratku šetnju prije posla. Jednako je važno pružiti mu ljubav i igrati se s njim. Tada ćete mu manje nedostajati", zaključuje ona. 

07.07.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh