« Život
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
Zrće

Kolektivno ludilo, najbolje na Mediteranu

Iako najpoznatija hrvatska destinacija za partijanere mijenja publiku, estetika zabave ostaje gotovo ista

Fotografija vijesti
Više o

Zrće

,

Papaya

,

fotografije sa Zrća

,

party na Zrću

Sve ima svoje mijene pa tako i život na čuvenoj užarenoj paškoj kvadraturi za partijanje ‘do kraja’ - Zrću. U pravu je Adnan Mehmedović iz zrćanske Papaye kada kaže da je prvenstveno njihovom poslovnom politikom došlo do svojevrsnog redizajna gostiju. Estetika partijanja ostala je gotovo ista - popodne afteri, a uvečer klupsko partijanje u Papayi, Aquariusu, Kalypsu, Euphoriji... No, osjeti se dah neke nove publike.

Pogledajte fotogaleriju!

Isključivo dobrom propagandom u inozemstvu Zrće u sve većem broju ugošćava platežno moćnije goste, u tom smislu su i klubovi posegnuli u džepove i uložili u obnovu, redizajn prostora te dodatne sadržaje. Klubovi pokušavaju pobjeći od hipoteke ‘Sodome i Gomore’ koja i nije bila odveć realna. Jer, ništa više hedonizama raznih (pa i onih koji vode u propast) nije bilo na Zrću nego vikendima u svim našim gradovima i okupljalištima partijanera. Ta hipoteka podcrtana fotografijama partijanera u kostimima s after beach partyja svojedobno je mobilizirala čitavu gardu hodočasnika na Zrće koji su umišljali da će tamo sve lakše, a osobito Ono... Međutim, tamo je sve teže, iako tako to ne izgleda. Takvi gosti koji su se često pred partijanje zagrijavali na zrćanskom parkingu s pićem kupljenim u samoposluživanjima u znatno su manjem broju sadašnji zrćanski partyjaneri.

Nije nemoguće sada na Zrću sresti bogate biznismene nove generacije, modne agente, event menadžere iz cijelog svijeta koji se najbolje opuštaju uz zrćansko ludilo, a donijeli su sa sobom duh internacionalnosti. Makedonci iz Skoplja Jane Siljanoski, Zlatko Paliluleski i Žarko Novoselac za Metro Express svjedoče o, kako kažu, kolektivnom ludilu, najboljem na Mediteranu. Riječ je o brend menadžerima poznate Vitaminke i sigurno znaju što govore.

Viržljasta Francuzica Christelle također obožava Zrće, voli i Ibizu, ali na Zrću je, kaže, opuštenija. Dokazala je to i slobodnim plesom na podiju. Starosna dob partyjanera također se pomiče na gore. Dobrostojeća Renata, majka jednog 12-godišnjaka iz Rijeke, otvoreno nam tvrdi da je njezina 39. godina idealna za provod na Zrću. Vaš reporter sreo je partijanere iz Dortmunda i Essena koje je upoznao na Loveparadeu. U pojedinim segmentima - slična je estetika partijanja.

Ove godine kao nikad dosad Zrće je ugostilo svu silu čuvenih svjetskih DJ-a na čelu s Tiestom koji je svirao na Papaya Motomusic Summer festivalu. Iz godine u godinu Zrće sve više napreduje, sve manje postaje samo opće-pučko mjesto za partijanje, a sve više postaje i destinacija za odabrane. Naravno, odabrani sve više okupiraju VIP prostore. Tamo im je i mjesto, rekli bi oni iz ‘nižih staleža’. Oni s dubljim džepom, ako su vlasnicima klubova i donijeli veću zaradu - nisu uništili atmosferu koja je dosad bila mamac za zrćanske hodočasnike. Fotografije na ovim stranicama govore o tome.

Piše: Tekst i fotografije: Zvonimir Krstulović
31.07.2008. 20:55:46
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh