« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
IZLOŽBE

Kolektiv One Dollar Bill na multimedijalnoj izložbi u Laubi

Multimedijalna izložba "Acqua Alta" međunarodne umjetničke grupe One Dollar Bill otvara se u subotu, 20. veljače u Kući za ljude i umjetnost.

Acqua Alta
Acqua Alta (Arhiva)
Više o

izložba

,

Lauba

,

One Dollar Bill

Multimedijalna izložba 'Acqua Alta' međunarodne umjetničke grupe One Dollar Bill otvara se u subotu, 20. veljače, u Kući za ljude i umjetnost.

Na izložbi će se predstaviti fantastični zajednički i pojedinačni slikarski radovi hrvatskog umjetnika Bojana Šumonje i slovenskog Marka Jakše, te zvučna instalacija nizozemskog glazbenika i performera Pierrea Tola, najavljeno je iz Laube.

Ideja o zajedničkom radu trojice etabliranih umjetnika nastala je tijekom šetnje šumom u Mohorju 2016. godine, kada su utemeljili "One Dollar Bill". U okviru tog kolektiva slikari Šumonja i Jakše dijele slikarska platna i zajednički stvaraju radove, koje Tol nadopunjuje site-specific zvučnom instalacijom.

Kako se napominje, obojica slikara koriste se figurativnim prikazom, te vladaju velikim slikarskim formatima - dok Šumonja razvija snažnu ekspresiju naglim potezima i jarkim bojama, Jakše u svoj svijet unosi pregršt detalja i nadrealnih motiva.

"U njihovim pojedinačnim radovima izraženi su motivi iz mitologije i religije, a zajednički slikarski pothvat rezultirao je koherentnim djelima u kojima pronalazimo potpis obojice autora u većoj ili manjoj mjeri", dodaje se.

Otvorenje se održati uz epidemiološke mjere, a izložba se može pogledati do 11. ožujka.  

21.02.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh