« Život
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
COOL

Koji od četiri vrste parova ima najveću šansu za uspjeh

Pramatični parovi imaju najveće šanse za prekid, dok je uspjeh najsigurniji kod parova koji su fokusirani na partnera

Najbolja je četvrta varijanta...
Najbolja je četvrta varijanta... (Arhiva)
Više o

parovi

,

vrste parova

Postoje četiri različita tipa ljubavnih parova, barem tako tvrdi prof. Buran Ogolski sa Sveučilišta Illinois na temelju 376 ispitanih nevjenčanih parova u srednjim dvadesetim godinama.

Evo o kojim se tipovima radi i što ih karakterizira:

Bjegunci od konflikta - izbjegavaju svađe kad god je to moguće i, iako to zvuči idilično, često puno toga potiskuju u sebi dok jedno ili oboje ne planu.

Dramatični - često se svađaju i prekidaju pa se mire. Njihova je veza puna uspona i padova.

Društveno angažirani - parovi koji na društvenim mrežama stalno objavljuju zajedničke fotke i šalju jedno drugom srca i puse.

Fokusirani na partnera - od svih navedenih, ovakvi se parovi svađaju najčešće, ali uglavnom konstruktivno i, za razliku od dramatičnih parova, imaju stabilnu vezu.

Prema provedenom istraživanju čak 34 posto parova pokazalo se dramatičnima, dok je fokusiranih na partnera bilo 30 posto, društveno angažiranih 19 posto, a onih koji bježe od konflikta tek 12 posto.

Studija, koja je trajala devet mjeseci, pokazala je i da dramatični parovi imaju najveće šanse za prekid, dok je uspjeh najsigurniji kod parova koji su fokusirani na partnera jer su, kako i sam termin otkriva, usredotočeni jedno na drugo i sve što rade je u najboljem interesu za njihovu vezu, pa čak i svađe.

I, kakav ste vi par?

06.01.2020. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh