« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
SAVJETI

Koji kruh je najbolji?

Nutricionistkinja Suzie Barel otkrila je koji tip je najzdraviji, a koji pak treba izbjegavati

Kruh... ali koji?
Kruh... ali koji? (Arhiva)
Više o

kruh

,

najbolji kruh

Tek toliko da se zna - odrasloj osobi potrebne su od dvije do četiri kriške kruha na dan, te da on može biti dio zdrave prehrane, no samo ako ga pravilno birate. Nutricionistkinja Suzie Barel otkrila je koji tip je najzdraviji, a koji pak treba izbjegavati.

Bijeli kruh - iako ga ljudi najčešće kupuju, on je najlošija opcija. „Bijeli kruh najbrže se probavlja i podiže nivo glukoze u krvi što nije dobra opcija. Ako djeca ne žele jesti kruh od cjelovitih žitarica, nemojte im kupovati bijeli kruh jer dok god ga kupujete oni će ga jesti i neće se moći naviknuti naviknu na druge opcije - ističe Suzie Barel.

Integralni kruh - velika prednost mu je što je bogat vlaknima. „Ako ne podnosite žitarice, integralni kruh je druga najbolja opcija", kaže nutricionistkinja. Integralni kruh sadrži puno više vlakana od bijeloga kruha, a sadrži i minerale poput magnezija, cinka i kalija.

Kruh od cjelovitih žitarica - „Definitivno najbolja verzija kruha, no kriška treba biti manja i pazite koliko žitarica sadrži. Što više žitarica ima to je bolje za kontrolu nivoa glukoze u krvi", kaže nutricionistkinja. Kruh od cjelovitih žitarica jako je dobar za probavu, te je bogat hranjivim materijalima, no ne dajte da vas zavara jer ima jednako kalorija kao i ostali.

Kruh s dodacima - možete ga kupiti u gotovo svakoj prodavaonici, a stoji na policama zdrave hrane. Sadrži sve u jednom, od žitarica, vlakana, vitamina i dobrih masnoća. „Ako izgleda kao bijeli kruh i dalje je to bijeli kruh uz dodatak 'zdravih' vrijednosti. To je bespotrebno bacanje novca - kaže ova nutricionistkinja.

03.04.2023. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh