Koje ulje ide uz što?
Važno je znati na kojoj temperaturi se može zagrijavati kako se ne bi izgubio okus ulja
Koje ulje koristiti ovisi o tome što se kuha, to bi bilo najjednostavnije rečeno. Naravno, svatko od nas ima neka ulja koja voli najviše, no svejedno ne bi trebali biti uporni i raditi nešto što vam ne paše...
Tako da, bilo bi najbolje zapamtiti koje ulje ide uz što najbolje... pa onda tako i raditi.
Biljna ulja - općenito za duboko prženje najbolje je koristiti i suncokretovo ulje jer se može zagrijavati na vrlo visokoj temperaturi, a može se i više puta koristiti.
Kokosovo ulje - za jela Indijske i Azijske kuhinje koriste se kokosovo ulje, ulje od senfa i ghee maslac. Za duboko prženje bolje je ulje uljane repice i kikirikija.
Maslinovo ulje - maslinovo ulje, savjetuju stručnjaci, koristi se za jela mediteranske kuhinje. I to ekstradjevičansko ulje koje se ne bi smjelo zagrijavati na više od 180 stupnjeva , a može i rafinirano koje se može zagrijavati na većoj temperaturi.
Novi komentar