« Život
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
HMM ...

Koje probleme donosi brak?

Uz pozitivne strane braka dolazi i prilična količina nezgodnih situacija koje obično isplivaju na površinu nakon kratkog vremena

Problema ima u svakom braku
Problema ima u svakom braku (FreeDigitalPhotos)
Više o

žene

,

brak

,

problemi

,

muškarci

Brak je u zadnje vrijeme institucija koja je izvor velikih kontroverzi, no i dalje je sjajn stvar jer u teoriji imaš podršku i živiš s najboljim prijateljem. No, uz pozitivne strane ima i prilična količina nezgodnih situacija koje obično isplivaju na površinu nakon kratkog vremena. 

Novac je jedan od ključnih problema jer se nije lako naučiti na zajedničku blagajnu, polaganje računa o trošenju novaca bez prethodnog dogovora. Neovisnost je jedna od stvari koje se morate odreći u braku, što nekim ljudima nije lako shvatiti i prihvatiti. 

Karijere i poslovi također spadaju u probleme koje će trebati često rješavati, jer nerijetko će se doći u situaciju da se uspoređujete tko je imao teži dan i umorniji je, pa se od ovog drugog očekuje da više povuče u kući. Jednako tako, svađe oko daljinskog mogle bi biti prilično čupave.

Rodbinu ne treba ni spominjati, od najbližih braće, sestara i roditelja pa sve do raznih bratića i sestični u nekom koljenu. Mudri rade raspored kako niti jedna strana ne bi bila zakinuta ili favorizirana. 

Stvari koje donesete u brak i koje su vam drage prije ili kasnije naći će se partneru na putu i trebat će snage uvjeravanja da sve ostane na svom mjestu.

Uz to, budite sigurni da će problema biti u podjeli kućanskih poslova, odgoju djece i različitim životnim stilovima, stoga se pripremite na otvorene razgovore i dosta kompromisa.

23.06.2013. 21:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh