« Život
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
ZNATE LI?

Koja razlika u godinama je savršena za vezu?

Kad vidimo parove s velikom razlikom u godinama obično komentiramo kako "neće dugo trajati", a pokazalo se da je to, uz časne iznimke, stvarno i pravilo

Savršena razlika je - godinu dana
Savršena razlika je - godinu dana (Arhiva)
Više o

veza

,

razlika u godinama

Postoji idealna razlika u godinama koja je svojevrsna garancija kvalitetnog i dobrog odnosa, pokazalo je vrlo zanimljivo istraživanje koje je uključilo 3 tisuće ispitanika, a pitanje je bilo jednostavno - koliko razlika u godinama utječe na kvalitetu njihovog odnosa.

Pokazalo se da parovi s pet godina razlike u godinama imaju 18 posto veće šanse za prekid od parova koji su imali isto godina.

No, parovi u vezama u kojima su od partnera bili stariji ili mlađi deset godina su imali 39 posto više šanse za raskid, a oni sa 20 godina razlike su imali 95 posto veću šansu za prekid.

Istraživači su došli do zaključka da je najbolja razlika u godinama jedna godina jer su takvi parovi imali svega tri posto šanse za raskid.

Stručnjaci vjeruju kako je razlog za ovakve rezultate činjenica da ljudi u različitim periodima života žele drugačije stvari, drugačije gledaju i cijene životne vrijednosti i na drugačiji način zapravo vide i doživljavaju svijet.

Kolika je razlika u godinama u vašoj vezi?

12.08.2016. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh