« Seks
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
UPS! ;)

Koja je to prosječna veličina penisa?

Većina prošlih istraživanja temeljila se na samoprijavi veličine penisa muškaraca, no te mjere često ne bi odgovarale realnosti...

Da nema zabune...
Da nema zabune... (Arhiva)
Više o

penis

,

veličina penisa

,

prosjek

Dobro je poznato da muškarci pate na veličinu svog penisa (a vjerojatno i žene, no one o tome obično ne govore...). Evo rješenja - nova studija konačno je dala odgovor na pitanje koje zanima svakog muškarca - kolika je prosječna veličina penisa?

Kako piše IFL Science, britanski istraživači su došli do saznanja da je prosječna veličina penisa u uspravnom položaju nešto više od 13,12 centimetara, a u opuštenom 9,16 centimetara.

Naime, kako su objasnili, rezultat su dobili na temelju mjerenja veličine penisa na preko 15 tisuća muškaraca te su kao metodu mjerenja koristili standardizirani mjerni postupak, koji uključuje mjerenje opsega (opseg u korijenu ili u sredini) i dužine (od stidne kosti do vrha glavića) iz 20 različitih studija, koja su obuhvatila 15.521 muškarca iz raznih zemalja svijeta.

Na ovaj su se način mjerenja odlučili kako bi zaobišli problem koje su često imale ranije provedene studije. Većina prošlih istraživanja temeljila se na samoprijavi veličine penisa muškaraca, no te mjere često ne bi odgovarale realnosti.

Novo istraživanje otkrilo je da samo pet muškaraca na svakih 100 ima uspravni penis duži od 16 centimetara, a također je utvrđeno i da ne postoji jaka povezanost između veličine stopala ili pak dlanova i duljine penisa.

16.10.2022. 20:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh