« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Kohorta napala Delije bakljama i bocama

Napadačima je cilj bio spriječiti osnivanje podržnice Delija

U tučnjavi je lakše ozlijeđeno pet osoba
U tučnjavi je lakše ozlijeđeno pet osoba (Damir Glibušić/CROPIX)
Više o

Bobota

,

Delije

,

Crvena Zvezda

U mjestu Bobota, nedaleko od Vukovara, naseljenom većinskim srpskim stanovništvom, na godišnju skupštinu Delija, navijača Crvene Zvezde, upala je jučer skupina od 30-tak maskiranih mladića naoružanih bakljama, bocama i kamenjem te napala sudionike skupštine.

Skupina mladića pokušala je oko 11,50 sati nasilno ući u Dom kulture Đoko Patković, pri čemu je došlo i do tučnjave, u kojoj je ozlijeđeno nekoliko osoba, među kojima i djeca.

-Bilo nas je 100-tinjak na skupštini Kluba navijača ‘Delije’ Bobota, a 70 posto su bila djeca od pet do 15 godina koja su naši članovi. Pred kraj skupštine upala je grupa huligana s povicima ‘četnici’, prijetnjama i psovkama, bacali su ‘bengalke’, boce i kamenje po djeci i odraslima - opisao je Nikola Gagulić, predsjednik bobotskog Kluba navijača ‘Delije’.

Ozlijeđeno i dijete5 osoba, među kojima i dva policajca ozlijeđeni su u tučnjavi. Lakše je ozlijeđeno i jedno dijete.  

Gosti na skupštini bili su i dvojica prvotimaca ‘Zvezde’, Dušan Basta i Đorđe Tutorić, te još nekoliko dužnosnika beogradskog nogometnog kluba. Policija je pokušala spriječiti napadače da upadnu u dvoranu, ali nije uspjela, jer su maskirani mladići napali i njih.

- Desetak njih uspjelo se probiti kroz blokadu dvojice policajaca te ući u dvoranu, pri čemu su se sukobili s članovima ‘delija’ uz uporabu bengalki - rekao je zamjenik načelnika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Miroslav Janić.

Zasad nije jasno tko su napadači, no proteklih je dana internetom kružila priča o organiziranom dolasku pripadnika nekih hrvatskih navijačkih skupina u Vukovar ne bi li se obračunali sa Zvezdinim navijačima. Napadači su, prema neslužbenim informacijama, pripadnici navijačke skupine Kohorta iz Osijeka, a cilj im je bio spriječiti osnivanje podružnice Delija. Policija je uhitila dvojicu napadača.    (METRO/EPEHA)

04.05.2008. 23:52:51
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Lukoil
    05.05.2008. 14:40
    e Kohorto, što vam je to trebalo? mislim, prisvajanje tuđih zasluga... a deklariranim četnicima odjednom smeta kad ih se zove četnicima?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh