« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
RECENZIJA

Knjiga Primalni krik dr. Arthura Janova - "Biblija" psihijatrije

Čitajući ovu knjigu i upoznavajući se s primalnom terapijom, lakše je shvatiti prirodu napetosti, neuroze, tjeskobe, ljutnje obrambenih mehanizama i ovisnosti

Primalni krik Arthura Janova
Primalni krik Arthura Janova (Detecta)
Više o

dr. Arthur Janov

,

Primalni krik

Terapiju 'Primalnog krika' mnogi stručnjaci u psihijatriji nazivaju 'Biblijom'. Među raznim oblicima psihoterapije koji se nude u današnjem suvremenom svijetu, primalna terapija zauzima posebno mjesto. Cijela se terapija temelji na oslobađanju velike količine akumulirane boli u trenutku traume rođenja i u ranom djetinjstvu. Najčešći je i glavni izvor boli kronično nezadovoljena potreba za ljubavlju, dodirom, zaštitom i razumijevanjem iz najranijeg djetinjstva. To automatski dovodi do aktiviranja mehanizma represije koji, dalje tijekom života, sve traume koje smo tada možda doživjeli drži podalje od naše svijesti.

Riječ je  o terapiji o kojoj dr. Arthur Janov govori u svojoj knjizi 'Primalni krik'. Ovih je dana, knjiga objavljena na hrvatskom prijevodu, u izdanju izdavačke kuće 'Detecta'. Sam termin 'primalni krik' proizišao je iz praktičnog rada s pacijentima koji su, svjesno uronjeni u najdublje bolne osjećaje raznih životnih trauma, ispuštali sablastan krik, koji je, kako kaže sam Janov, promijenio njegov profesionalni život psihijatra i život tisuća pacijenata koji su prošli tu terapiju.

Čitajući ovu knjigu i upoznavajući se s primalnom terapijom, lakše je shvatiti prirodu napetosti, neuroze, tjeskobe, ljutnje obrambenih mehanizama i ovisnosti. Preslagivanjem svih potisnutih osjećaja kroz život, osjećali li se tjeskobno, napeto, nervozno, zdravo ili bolesno, činjenica je da smo svi gladni ljubavi, razumijevanja i zaštite. Ova knjiga, koju koriste mnogi psihijatrijski stručnjaci, zasigurno će moći svakom čitatelju da pronađe put do svoga stvarnoga „ja."

>>KNJIGU MOŽETE OSVOJITI NA NAŠOJ NAGRADNOJ IGRI

12.01.2011. 16:58:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh