« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
18. 9. 2009.

Knjiga dana - Zdravko Zima: Bordel u plamenu

Pedesetak feljtona o našoj zbilji

Više o

knjiga dana

,

Zdravko Zima

,

Bordel u plamenu

,

feljtoni o našoj zbilji

"Bordel u plamenu" zbirka je pedesetak feljtona u kojima Zdravko Zima, jedan od najboljih hrvatskih kolumnista i feljtonista, progovara o našoj zbilji. Pišući svakoga tjedna, Zima detaljno detektira svakodnevicu i ostavlja zapis koji se ne iscrpljuje i ne nestaje svakim novim tjednom, već ostaje kao trajna bilješka o našem vremenu.

U "Bordelu u plamenu" Zdravko Zima neprestano iznova detektira naše slabosti, pokušavajući smanjiti smiješni jaz koji vlada između raznih krajeva Hrvatske, koji se stalno iznova potencira na svim razinama. Zdravko Zima u svojim se feljtonima dohvaća svega što ga kao kritičnog intelektualca proganja, bez obzira na to je li riječ o književnosti, koju najviše prati, glazbi, urbanizmu ili politici i nogometu.

Pritom se Zima ne libi ući u oštre polemike, u rasprave s nazadnim umovima, sa svim problemima koji more našu političku i kulturnu svakodnevicu. Njegova kritički sročena, a istovremeno lako čitljiva feljtonistika najživlji je žanr naše publicistike, a Zdravko Zima potvrđuje se kao legitimni nasljednik velikih mu prethodnika poput Matoša ili Tenžere.

Izdavač: Fraktura

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
18.09.2009. 10:54:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh