« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
27. 9. 2010.

Knjiga dana - Philippa Gregory: Druga sestra Boleyn

Intrige i sjaj kraljevskog dvora.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Nada Petrović

,

Manda Vučković

Kako bi se moga razvesti od Katarine Aragonske koja mu nije podarila nasljednika prijestolja, Henrik VIII odvaja Englesku crkvu od Rimske katoličke crkve. U to doba na dvoru se nalazi mnoštvo mladih plemkinja koje su obitelji poslale kako bi služile kraljici i stekle kraljevu naklonost. Jedna od njih je i Mary Boleyn Carey koja vrlo brzo postaje Henrikova miljenica.

Opčinjena naklonošću koju joj iskazuje "zlatni princ" Henrik VIII., dvorska dama Mary Boleyn ubrzo spoznaje da je ona samo pijun u dinastijskim zavjerama njezine ambiciozne obitelji. Osim nje na dvoru se nalaze još dva pripadnika obitelji Boleyn - Maryna sestra Anne i brat George.

Kako interes kapricioznoga kralja prema njoj sve više blijedi, Mary svoje znanje o tome kako mu udovoljiti mora prenijeti na svoju sestru i suparnicu Anne, te Mary postaje samo druga sestra Boleyn... Njih troje će osnovati obiteljski trijumvirat koji će biti presudan element intrige koja dovodi do Henrikova razvoda od Katarine Aragonske.

Daleko od sjaja kraljevskog dvora nalazi se muškarac koji se usuđuje suprotstaviti ambicijama njezine obitelji i ponuditi Mary ljubav i slobodu...

 

Prevela Ivana Galović

Izdavač: Znanje

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
27.09.2010. 08:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh