« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
23. 4. 2009.

Knjiga dana - Michel Benoît: Isus i njegovi baštinici - Laži i istine

Originalan pogled na ishodište temeljnog mita naše civilizacije.

Više o

knjiga dana

,

Michel Benoît: Isus i njegovi baštinici

,

Isus i njegovi baštinici - Laži i istine

Michel Benoît u svojoj novoj knjizi pruža originalan pogled na ishodište temeljnog mita naše civilizacije, napisan kao intrigantan znanstveno publicistički esej u kojemu uz pomoć svetih spisa i znanstvenih radova nastoji ocrtati vrlo moderan portret Isusa. S pomoću pomne istrage, utemeljene na najsuvremenijim znanstvenim otkrićima, Michel Benoît preispituje ljude koji su ga okruživali - sve one muškarce i žene koji su nam trebali prenijeti njegovu baštinu.

Tko je bio Isus? Tko ga je izdao? Je li Juda krivac? Kako je Juda umro? Koju je ulogu pritom odigrao apostol Petar? Je li Marija Magdalena bila Isusova priležnica? Skrivaju li evanđelja neke nepoznate istine? ... Romanopisci, esejisti i filozofi neprestano preispituju tog čovjeka, koji je živio prije dvije tisuće godina, a što se više istražuje o njemu, kao da tajanstvena koprena što ga okružuje postaje sve gušća.

Već na prvim stranicama Benoît uspostavlja dvostruki identitet Isusa, istodobno i čovjeka i svete osobe, knjigu obogaćuje bibliografskim referencama tako da se ona čita poput nekog krimića napisanog u obliku strastvene potrage.        

Michel Benoît bez sumnje je pravi erudit, koji znalački barata metodologijama i najstožim znanstvenim referencama, a kao pravi kriminalistički profiler slijedi tragove svoga subjekta, u nakani da potre određena uvjerenja.

Preveo Roman Karlović

Izdavač: Naklada Lukom

Opširnije: Moderna vremena Info
Piše: izabrao Nenad Bartolčić
23.04.2009. 10:39:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh