« Zdravlje
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
22. 4. 2009.

Knjiga dana - Dietrich Grönemeyer: Mali liječnik

Primjer kako prenositi medicinska znanja mladim čitateljima na lakši način.

Više o

knjiga dana

,

Dietrich Grönemeyer: Mali liječnik

,

knjiga o zdravlju

Profesor Dietrich Gronemeyer (Bochum, 1952) predstojnik je Katedre za radiologiju i mikroterapiju na Sveučilištu Witten/Herdecke te osnivač i voditelj bochumskog "Grönemeyerova instituta za mikroterapiju". Svojom je vizijom medicine budućnosti pobudio veliku pozornost javnosti jer njegova poruka glasi: visoka tehnologija i metode prirodnoga liječenja moraju se kombinirati s brižnom medicinom - u središtu se nalazi čovjek!

Ovom se knjigom ponajprije obraća mladim čitateljicama i čitateljima: upoznaje ih s tajnama vlastita tijela i objašnjava što sami mogu učiniti da ostanu zdravi te kako se poslužiti tekovinama suvremene medicine. Istodobno, slike i ilustracije koje prate tekst pokazuju unutarnju ljepotu čovjeka i omogućuju prenošenje medicinskog znanja mladim čitateljima na lakši način.

Knjiga je neobična mješavina fantastične priče i stručnog štiva. U središtu se nalazi «mali liječnik», dječak Nanolino. On ima mudru, iskusnu baku koja mu daje tradicionalne savjete i otkriva stare recepte za pojedine tegobe i bolesti. Jednoga dana Nanolino upoznaje dr. X-a i on ga uvodi u najnovije spoznaje suvremene medicine...

Prevela Maja Šešok

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
22.04.2009. 10:21:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh