« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
25. 6. 2010.

Knjiga dana - Dacre Stoker i Ian Holt: Drakula Nemrtvi

Stokerov "Drakula" je dobio svoj nastavak

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

horror

,

knjiga dana

,

SpaceX

,

Falcon Heavy

Horor "Drakula" Brama Stokera poslužio je kao inspiracija za svjetsku fascinaciju vampirima, ali iako su mnogi ovaj klasik pokušali ponovno interpretirati u knjigama, TV serijama i filmovima, samo je filmu Bele Lugosija obitelj Stoker odlučila dati svoju potporu. Do sada.

"Drakula Nemrtvi" punokrvni je nastavak Stokerova klasika temeljen na njegovim vlastitim bilješkama o likovima i radnji koji potječu iz romana "Drakula". Napisan uz potporu i suradnju obitelji Stoker, radnjom je smješten u 1912. godinu, dvadeset pet godina nakon što je Drakulu proždro plamen i pretvorio ga u prah i pepeo pri svjetlu sunca na zalasku.

Dr. Jack Seward sada je sjena čovjeka koji je nekoć bio, osramoćeni ovisnik o morfiju opsjednut istrebljenjem zla diljem Europe. Istovremeno, Quincey Harker, odrasli sin Jonathana i Mine, napušta školovanje zbog primamljivog zova kazališne pozornice gdje nailazi na problematičnu produkciju predstave Drakula, u režiji samog Brama Stokera!

Ta će predstava mladog Quinceyja uvući u svijet strahotnih tajni koje kriju njegovi roditelji i suočiti ga sa zlom iz najgorih noćnih mora. Jedan po jedan, skupina junaka koja je prije četvrt stoljeća porazila Drakulu stjerana je u kut. Zar je Drakula preživio napad i sada svom snagom želi osvetu? Ili je na djelu neka druga sila čija je jedina svrha uništiti sve koji imaju veze s Drakulom?

 

Preveo Damir Biličić

Izdavač: Algoritam

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
25.06.2010. 14:58:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh